Hlavní obsah

Muž odešel z letadla po evakuační skluzavce. Přepadla ho panika

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situaci, k níž nedochází každý den, řešili v pondělí na newyorském letišti La Guardia. Pasažéra společnosti Delta Airlines přepadl podle všeho panický záchvat způsobený posttraumatickou stresovou poruchou a chtěl ještě před odletem opustit letadlo. To se mu nakonec svépomocí podařilo, byť poněkud nestandardním způsobem po evakuační skluzavce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo se podle serveru Independent chystalo na odlet do Atlanty, když se nejmenovaný cestující začal dožadovat výstupu. Posádce vysvětlil, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a pokud se posadí, zpanikaří. Tak to vypověděl svědek události Brian Plummer listu New York Times.

Letuška ale podle všeho trvala na tom, aby se muž posadil, což odmítl. Posléze zamířil k nouzovému východu, který otevřel, čímž se automaticky vysunula také evakuační skluzavka. Po ní pasažér se svou společnicí a asistenčním psem z letadla zkrátka odešel.

Pro oba cestující si následně přišla ostraha a odvedla je do vazby. Letadlo bylo nuceno vrátit se k bráně, kde museli pasažéři vystoupit a počkat na další let. „Tohle se na letišti nestává každý den,“ komentoval mluvčí správy letiště.

Piloti si spletli cíl a dopravili cestující do jiné destinace

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám