Hlavní obsah

Mrazivá rakouská atrakce v létě zaskočí nejednoho turistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hallstatt, jedna z nejpopulárnějších a nejmalebnějších vesnic Rakouska, má v blízkosti pravý mrazivý klenot. Bělobílý příkrov Dachsteinu ve svém nitru ukrývá tajemství, které v horkém letním dnu dokáže nejednoho nepřipraveného turistu pořádně překvapit. Vítejte v Ledovém paláci Dachstein.

Ledový palác na DachsteinuVideo: Dana Hurai, Novinky

 
Článek

Pokud máte strach z výšek, budete se muset na návštěvu rakouského ledového paláce trochu obrnit. Jediný přístup do něj totiž vede přes visutý most, který může na první pohled působit až trochu děsivě. Naštěstí je jeho konstrukce udělána tak, že se nehýbe více, než by člověka znervózňovalo.

Ochlazení i v horkých dnech

Ledový palác sám o sobě je návštěvou na několik desítek minut. Skupinky i jednotlivci opatrně našlapují mezi ledovými sochami, které jsou působivě nasvícené.

Co si však někteří turisté v letních dnech neuvědomí, je skutečnost, že navzdory tomu, že je venku třeba i hodně přes 20 stupňů, v ledovém paláci musí být výrazně chladněji. Rázem se pak žabky či sandály a nevelké tílko nemusí zdát jako až tak dobrý nápad.

Foto: Dana Hurai, Novinky

Nejvyšší visutý most v Rakousku

Poté, co se příjemně ochladíte a nabažíte ledového umění, není špatné rozhodnutí využít nedalekou lanovku a vyjet na vrchol hory Krippenstein, odkud se vám doslova vnutí malebné výhledy na Hallstattské jezero.

Anketa

Co vás v Rakousku nejvíce baví?
horská turistika
59,6 %
cyklistika či adrenalinové aktivity
5,8 %
města a malebné vesničky
29,6 %
gastronomie
2,9 %
kulturní atrakce
2,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1498 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám