Hlavní obsah

Mongolsko je podle Time Outu nejpodceňovanější destinací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mongolsko, bosenský Srebrenik nebo indonéský ostrov Lombok jsou mezi destinacemi, kterým se nedostává dostatek pozornosti. Ve svém žebříčku na to upozorňuje mezinárodní magazín Time Out, který vypíchnul čtrnáct míst, na něž by se měli cestovatelé více zaměřit.

Foto: Profimedia.cz

K Mongolsku neodmyslitelně patří jurty

Článek

Když se řekne Mongolsko, vybaví si většina lidí možná tak jurty, místní tradiční obydlí. Asijská země toho má podle Time Outu v nabídce mnohem více. Mezi poutavé výjevy patří i stáda koní běžících po nedotčených stepích.

„Na úvod si vyhraďte pár dní v hlavním městě Ulánbátaru, které je překvapivě snadné na průzkum. Pak se vydejte na čerstvý vzduch do národního parku Gorkhi Terelj. Prožijte noc pod hvězdami v jurtě a nebuďte překvapení, pokud vás nomádští pastevci zastaví, aby vás přivítali,“ píše o Mongolsku magazín.

Druhým místem, které turisté často opomínají, je jezero Bacalar v Mexiku. U něj Time Out poznamenává, že mezi návštěvníky vedou především letoviska Cancún a Tulum, která však s pravým Mexikem nemají už mnoho společného. U jezera Bacalar si mohou lidé odpočinout od influencerů, kteří baží po nablýskaných hotelech, ale i po několikadenních návštěvnících známějších destinací.

Pražská Letná je 31. nejžhavější čtvrtí světa

Cestování

Na dalších příčkách se pak umístily třeba města Cuenca v Ekvádoru, Srebrenik v Bosně a Hercegovině, Cabo Rojo v Portoriku či anglický Plymouth. Z řeckých ostrovů se podle magazínu nedostává dostatečné pozornosti Karpathosu, indonéský Lombok zase stojí ve stínu svého slavného souseda Bali.

Skryté klenoty a dobré alternativy

„Co přesně znamená, že je destinace podceňovaná? Bavíme se o místech, která se neumisťují na vrcholech cestovatelských žebříčků? Místech, která nemají férový podíl na cestovním ruchu? Místech, která jsou legitimními skrytými klenoty, mimo obvyklé turistické hledáčky, nebo nabízejí skvělou alternativu k populárním místům?“ ptá se v úvodu žebříčku magazín a dodává, že vybrané destinace spadají do jedné z těchto kategorií.

Na sestavení žebříčku se podíleli dopisovatelé magazínu z celého světa, ale také členové jednotlivých redakcí tohoto mezinárodního periodika. „Výsledný seznam pokrývá vše od malých ostrůvků a přímořských měst, až po masivní jezera či celé země. Je to pravá cestovatelská inspirace,“ doplnil Time Out.

Nepál zakáže sólo cestovatelům vstup na horské stezky

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Asie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám