Hlavní obsah

Aerolinky do letadel umístí palandy. Pro cestující z economy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečné pohodlí si při spánku v letadle mohou aktuálně dopřát leda cestující obchodních a prvních tříd. Aerolinky Air New Zealand tuto možnost nabídnou za dva roky i pasažérům z economy. Do letadel operujících na dlouhé vzdálenosti totiž nainstalují palandy, které si budou moci lidé na čtyři hodiny pronajmout. O ceně společnost zatím nerozhodla.

Foto: Profimedia.cz

Lůžka budou k dispozici jen na letech trvajících více než 17 hodin.

Článek

Novozélandský dopravce o palandách, kterým přezdívá skynest (v překladu nebeské hnízdo), informoval už v minulosti. Nyní je už jasné, že poprvé budou cestujícím k dispozici koncem roku 2024, kdy aerolinky převezmou speciálně modifikované Boeingy 787-9 Dreamliner. Má to však háček. Pasažéři lůžka najdou pouze na letech delších 17 hodin, uvádí server Guardian.

Cestující z tříd economy si budou nadále kupovat letenky na klasická místa, budou mít však možnost zarezervovat si některé z šesti nabízených lůžek. K dispozici budou na vyhrazené časové sloty, a to pouze na čtyři hodiny.

Povlečení bude personál měnit po každém jednotlivém cestujícím. Kromě toho budou palandy disponovat zatahovacími závěsy pro soukromí, USB portem na nabíjení elektroniky a vzduchovými průduchy.

Mluvčí Air New Zealand serveru Guardian sdělila, že zatím nebylo rozhodnuto, na kolik čtyřhodinová rezervace lůžka vyjde. Postele budou nicméně k dispozici pouze cestujícím z tříd economy a economy premium, a to jen jednou během letu. Očekává se totiž, že poptávka bude vysoká.

Nabídnou i zdravější jídla

Podle šéfa společnosti Grega Forana změní lůžka od základu cestování ekonomickou třídou. „Poloha Nového Zélandu nás staví do jedinečné pozice, co se cestování na dlouhé vzdálenosti týče. Zaměřili jsme se proto na spánek a pohodlí, protože víme, jak je důležité, aby naši zákazníci dorazili do cíle odpočatí,“ vysvětlil Foran.

„Ať už míří na pracovní schůzku nebo prázdniny, chtějí vyrazit hned po příletu,“ doplnil šéf společnosti.

Podle manažerky prodejů a zákaznického servisu Leanny Geraghtyové ukázal výzkum, že první noc mimo domov je vždy ta nejnáročnější. „Na palubě chceme vytvořit pocit klidu — od osvětlení a spacích rituálů, až po zdravější nabídky jídla a prodyšné látky,“ uvedla.

Nejlepší letiště světa mají v Kataru

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám