Hlavní obsah

Luxusní turistická ponorka vezme pasažéry do hloubky až 100 metrů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obloha je už víceméně dobytá. A tomu, kdo touží probádat hlubiny moře, se v posledních letech otevírá stále více možností. Americká společnost Triton Submarines například představila luxusní panoramatickou ponorku, určenou pro 24 lidí. Pasažéři se budou moci v plavidle potopit až do hloubky 100 metrů, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ponorka už prošla testy, do provozu by měla být uvedena koncem roku.

Článek

Ponorka DeepView 24 je podle společnosti tím nejvýraznějším turistickým plavidlem, které se v posledních dvou dekádách dostalo na trh. A nejen kvůli svému neotřelému vzhledu. Jde prý o velmi tichý stroj, který je i dostatečně ekologický a je vhodný i pro pasažéry se sníženou pohyblivostí.

„DeepView 24 byla navržena v reakci na velký zájem o dobrodružné a zážitkové dovolené. Zájem o podmořskou turistiku exponencionálně roste, protože se více zajímáme o oceány. Přispěly k tomu mimo jiné pořady jako třeba Modrá planeta 2,“ uvedla společnost v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Plavidlo pojme 24 pasažérů.

Plavidlo v březnu úspěšně prošlo testy, a pokud vše půjde podle plánů, k dispozici by mělo být letos v prosinci. Podle všeho ale zatím jen pro hosty některých vybraných a zřejmě velmi luxusních hotelových rezortů. Ti budou moci díky panoramatickým průhledům opravdu detailně prozkoumat podmořský život až v hloubce 100 metrů.

S hlubokými ponory má společnost Triton Submarines koneckonců už zkušenosti. Navrhla totiž plavidlo, které se loni zvládlo potopit až na nejhlubší oceánský bod planety, do hlubiny Challenger v Mariánském příkopu. Tedy do hloubky 10 927 metrů.

Dobrodruzi se budou moci poprvé vydat na nejhlubší místo planety

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám