Hlavní obsah

Luxusní hotel nabízí ubytování v oprýskaných plechových chatrčích i suchý záchod

Hotel Emoya Shanty Town z jihoafrického města Bloemfontein nabízí ubytování všem, kteří si chtějí užít zdánlivě chudou dovolenou. Hotel tvoří chatrče z vlnitého plechu, ale na rozdíl od skutečných chudinských slumů je tu běžným vybavením tekoucí voda, koupelna se sprchou, elektřina, ale i vytápěná podlaha a wi-fi připojení.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlídka kontroverzního hotelového areálu Emoya Shanty TownVideo: Emoya Estate

 
Článek

Jihoafrický hotel na svých internetových stránkách láká turisty na „neobvyklé“ zážitky, mezi které patří například použití venkovního suchého WC nebo ohřívání vody v kotli. Podle hotelové společnosti je Emoya Shanty Town skvělým místem pro takzvaný teambuilding, tedy stmelování pracovních kolektivů, ale i pro grilování či tematické večírky včetně safari. Hotel totiž vlastní i soukromou rezervaci divoké zvěře.

Reakce médií a společnosti na hotelovou nabídku jsou rozporuplné. Internetové diskuse se plní mnoha negativními názory. Podle televizní stanice CNN vypadá nabídka hotelu jako komický výstup z noční televizní show Saturday Night Live. Server Gizmodo hotel označil za falešný slum pro luxusní turisty, kteří nechtějí vidět skutečnou chudobu.

Lichotivé nejsou ani komentáře pod hotelovým videem uveřejněným na internetu. Mnoho uživatelů nechce uvěřit tomu, že je toto místo skutečné. Nelíbí se jim, že hotel takto uměle napodobuje obydlí nejchudších obyvatel země. Ubytování v luxusní plechové chatrči přitom pro čtyři osoby stojí 850 randů (více než 1600 Kč) za noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám