Hlavní obsah

Koloseum je nejpopulárnější památkou

Novinky, mšv

O prohlídku Kolosea v Římě byl v uplynulém roce největší zájem. Vyplývá to z dat cestovatelského portálu TripAdvisor, který umožňuje si zamluvit na 250 tisíc aktivit a prohlídek. Na druhém místě skončilo pařížské muzeum Louvre, na třetím Vatikánská muzea.

Foto: Profimedia.cz

Koloseum navštíví denně desítky tisíc lidí.

Článek

Koloseum bylo nejpopulárnější turistickou atrakcí podle TripAdvisoru i v loni. Někdejší arénu pro gladiátorské zápasy, dokončenou roku 80 našeho letopočtu,  navštívilo více než sedm milionů lidí, uvedl britský server The Sun. Průměrně to bylo zhruba 19 tisíc turistů denně. Dá se tedy předpokládá, že toto číslo zůstalo stejné i v letošním roce nebo se ještě o něco zvýšilo.

Mírný nárůst zájmu zaregistroval Louvre, který z loňského čtvrtého místa přeskočil na druhé. Třetí jsou Vatikánská muzea se svatopetrskou bazilikou a Sixtinskou kaplí. Čtvrtou nejnavštěvovanější atrakcí byla letos Socha svobody, na pátém místě skončila Eiffelova věž v Paříži.

Spát jako král. Na zámku ve Versailles otevřou luxusní hotel

Cestování

Na dalších pozicích jsou barcelonský chrám Sagrada Familia, Francouzská čtvrť v americkém městě New Orleans, dům Anny Frankové v Amsterdamu, vyhlídka Skydeck v Chicagu a desítku uzavírá náměstí sv. Marka v Benátkách.

„Ikonické historické lokality z celého světa budou vždy populárním cílem turistů. Oblíbené nejsou pro nic za nic. Jedná se o jedny z nejpamětihodnějších míst na planetě. Ať už je navštívíte poprvé nebo popadesáté, vždy v nich najdete něco nového,“ uvedla mluvčí TripAdvisoru Laurel Greatrixová.

Nejoblíbenější památky světa:
1. Koloseum, Řím
2. Louvre, Paříž
3. Vatikánská muzea, Řím
4. Socha svobody, New York
5. Eiffelova věž, Paříž
6. Sagrada Familia, Barcelona
7. Francouzská čtvrť, New Orleans
8. Dům Anny Frankové, Amsterdam
9. Vyhlídka Skydeck, Chicago
10. Náměstí sv. Marka, Benátky
Zdroj: TripAdvisor

Reklama

Výběr článků

Načítám