Hlavní obsah

Letištní kontrola dala ženě pokutu za jablko, které dostala v letadle

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek má za sebou Crystal Tadlocková, která letěla z Paříže do amerického Denveru. V letadle dostala jako svačinu jablko, které si chtěla schovat na později. Když ale přistála, byla náhodně vybrána k celní prohlídce a za převoz obyčejného ovoce dostala pokutu 500 dolarů, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Crystal Tadlocková se rozhodla, že si jablko nechá jako svačinku na svůj druhý let z Minneapolisu do Denveru. Náhodná celní prohlídka však ovoce odhalila zabalené v tašce, přestože podle kontrolorů mají být všechny agrikulturní věci přiznané. Agentura věc dále nekomentovala.

Když bylo jablko v tašce Crystal Tadlockové objeveno, zeptala se žena, zda ho má vyhodit, nebo sníst. Místo toho ale dostala pokutu 500 dolarů, tedy přes 10 000 korun. Nyní má možnost ji uhradit nebo řešit celou věc soudně. Podle všeho se Tadlocková rozhodla pro druhou z variant. „Je opravdu nešťastné, že si někdo musí projít takovými věcmi, kdy je s ním zacházeno jako s kriminálníkem jen kvůli kusu ovoce,“ uvedla žena.

Situaci odmítly komentovat i aerolinie Delta Air Lines, v jejichž letadle žena jablko dostala. Společnost ovšem vydala prohlášení, že svým cestujícím doporučuje dodržovat pravidla celní a bezpečnostní prohlídky v USA.

Všechny potraviny včetně masa, olejů nebo právě ovoce a zeleniny by měli cestující při kontrole přiznat. Mnoho z těchto produktů se totiž na území USA nesmí přivézt, většinou kvůli pesticidům, nemocem a obecně jiným normám pro potraviny. Pokuty se mohou vyšplhat až k 1000 dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám