Hlavní obsah

Letadlu při vzletu odpadlo stokilové kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na video se podařilo zaznamenat moment, kdy nákladnímu letounu Boeing Dreamlifter odpadlo při vzletu jedno z jeho kol. Na záběrech je vidět, že se z podvozku nejprve kouří, poté kolo odpadne k zemi. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a letoun přistál v cíli v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Boeing Dreamlifter je určen na přepravu velkých dílů pro Dreamliner.

Článek

K incidentu došlo při vzletu na italském letišti v Tarentu na jihu země. Jedna z pneumatik nejdelšího nákladního letounu světa začala hořet, ve vzduchu poté odpadlo celé kolo.

Let operovala společnost Atlas Air, stroj mířil do Charlestonu v Jižní Karolíně, kde i přes počáteční komplikaci bez problémů přistál. Boeing 747-400 Dreamlifter disponuje dalšími 17 koly, ztráta jednoho proto bezpečnost letu nijak neohrozila, píše server Independent.

Letecká společnost nehodu potvrdila, mluvčí informoval, že bude prošetřena. Kolo letadla spadlo do vinic nedaleko letiště, při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Dreamlifter je upravený letoun Boeing 747, který byl počátkem milénia navržen k přepravě velkých dílů pro Boeing 787 Dreamliner mezi kontinenty. Dreamlifter má dokonce větší objem nákladového prostoru než Antonov An-225 Mrija.

Let jako z pekla. Opilí influenceři řádili při cestě na Ibizu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám