Hlavní obsah

Letadlo se nad Mallorkou dostalo do silných turbulencí, cestující řvali hrůzou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strachy bez sebe byli někteří cestující letecké společnosti Air Europa, kteří o víkendu mířili ze španělského Alicante na Baleáry, když se jejich letadlo dostalo nad Mallorkou do bouře a silných turbulencí. Video zveřejnila jedna z cestujících. Stroj se kvůli počasí nakonec musel vrátit.

Cestující při turbulencích v bouřce nad Španělskem křičeli hrůzou, letadlo se muselo vrátit na Mallorku.Video: Reuters

 
Článek

Video zveřejnila na Instagramu během neděle cestující Estela Ortsová. Záběry natočené z jejího sedadla zachycují třesoucí se letadlo a cestující, kteří v děsu křičí.

Ne všichni se ovšem nechali turbulencemi vyvést z míry. Řada pasažérů zůstala v klidu a někteří se dokonce usmívali.

Ortsová patřila spíš do první skupiny. Na Instagramu uvedla, že se po příšerných turbulencích cítí, jako by se znovu narodila.

Cestující se procházela po australském letišti s růží. Dostala desetitisícovou pokutu

Cestování

„Doufám, že si to přečte pilot letadla. Děkuju vám. Díky za to, co jste pro nás dnes udělal. Poprvé v životě jsem měla pocit, že nastal můj čas,“ cituje server Independent pasažérku. Ta popsala, že turbulence se postupně zhoršovaly, pilotům se však podařilo stroj stabilizovat.

„Lidé a děti křičeli, bylo jim špatně, nemohla jsem si pomoct a brečela jsem. Nevím, jak dlouho vše trvalo, ale přišlo mi to jako věčnost,“ doplnila žena s tím, že měla pocit jako na horské dráze.

Piloti se snažili přistát na Mallorce, kvůli silnému bočnímu větru se jim to však nepovedlo. Poté co dvakrát obkroužili ostrov, se rozhodli, že bude nejlepší vrátit se zpět na pevninu. Podle listu Majorca Daily Bulletin byl cestujícím nabídnut náhradní let během pondělního rána.

Turisté si na Mallorce vysloužili čtyřmilionovou pokutu za přelézání balkonů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám