Hlavní obsah

Letadlo se muselo vyklidit kvůli dítěti bez roušky. Nakonec to odnesl i stevard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli dvouleté holčičce bez roušky se muselo v pondělí vyklidit celé letadlo společnosti Spirit Airlines. Podle jednoho z členů posádky totiž nebyla dodržena pravidla aerolinek. Na jejich lpění ale nakonec doplatil sám stevard, kterého policie podle zveřejněných videí vyvedla a všichni cestující se mohli následně vrátit na palubu.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo na palubě společnosti Spirit Airlines.

Článek

K incidentu došlo při cestě z Floridy do New Yorku. Letuška na základě instrukcí svého kolegy oslovila rodiče dítěte, že musejí vystoupit z letadla. Ti však nechápali proč. „Je mi to líto, chtějí, abyste odešli,“ cituje server Daily Mail letušku, jež měla dodat, že nebylo dodrženo nařízení ohledně roušek, přičemž ukázala právě na dvouletou holčičku, která zrovna jedla jogurt.

Ostatní cestující přispěchali rodině na pomoc a začali argumentovat dalšími malými dětmi, které rovněž neměly roušky. Letuška však odmítla nadále diskutovat a se slovy, že zavolá policii, odešla.

Několik žen se na americkém letišti popralo kvůli rouškám

Cestování

Celé letadlo nakonec kvůli incidentu a stoupající tenzi muselo vystoupit. Podle videí, které pasažéři zveřejnili, nakonec policie z letounu vyvedla stevarda, jenž chtěl předtím nechat vyhodit právě rodinu s dvouletou holčičkou bez roušky.

Cestující se do letadla po chvilce mohli vrátit. „Šťastný konec, jsme zpátky,“ uvedl otec holčičky.“ K dalším dohadům už podle všeho nedošlo, aerolinky však událost zatím neokomentovaly.

Výjimka pro mladší dvou let

Nejde přitom o první takový incident, jenž se na palubě Spirit Airlines odehrál. Nedávno musela letadlo opustit rodina se čtyřletým autistickým synem, který rovněž nezvládl nasazenou roušku.

Aerolinky se odvolaly mimo jiné na nařízení amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí. „Roušky si lidé mohou sundat jen pokud jedí, pijí nebo si berou léky. Poté si musejí dýchací cesty opět zakrýt,“ uvádí Spirit Airlines ve svých pravidlech. Výjimku však mají děti mladší dvou let nebo jedinci se zdravotními obtížemi.

V letadle odmítl roušku a pomočil sedadlo. Mladému muži hrozí obří trest

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám