Hlavní obsah

Kvůli selfie z rozkvetlé sydneyské ulice zablokovali turisté dopravu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Evropě začíná zima, do Austrálie přichází jaro. Na různých místech tak kvete strom zvaný žakaranda, charakteristický velkými fialovými květy. Kvůli fotkám jedné takové barevné jarní ulice v Sydney dokonce turisté zablokovali dopravu. Ideální snímek neváhali pořizovat přímo ze silnice, po níž kličkovala auta, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žakarandy kvetou na mnoha místech v Sydney, dopravní kolaps ale způsobili asijští turisté na McDougall Street na předměstí Kirribilli. Kromě fotografií samotných stromů si v rozkvetlé ulici pořizovali také selfie, kvůli kterým neváhali vběhnout přímo doprostřed vozovky. „Je těžké projet, aniž byste nikoho nesrazili. Oni stojí prostě uprostřed silnice,“ uvedla jedna z lokálních radní Jillian Christieová.

Foto: Repro Daily Mail

Asijští turisté kvůli fotce vstoupili doprostřed vozovky.

„Všichni milujeme, jak stromy kvetou, a rozumíme tomu, ale byli bychom neradi, aby došlo k nějakým zraněním,“ dodala. Během října a listopadu se fialově zabarví i celé ulice v dalších sydneyských předměstích, jako jsou Longueville či Greenwich. Stromy lákají místní i turisty pro své velké květy a levandulovou barvu, kterou chce mít mnoho lidí jako pozadí na fotografiích, píše Daily Mail.

Pro některé místní jsou ale odkvétající stromy přítěží, jelikož jim květy padají na zahrady a auta, odkud je musejí odklízet. Nemluvě o pylových alergiích. Žakaranda nicméně není přirozeným druhem pro Austrálii. Původně pochází ze subtropické a tropické Ameriky, vyskytuje se od Mexika přes Karibik až po Argentinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám