Hlavní obsah

Kvůli nejistému sněhu vybírají Češi lyžování v Alpách opatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi dávají přednost výše položeným alpským střediskům a lyžování na ledovcích. Vybírají ale opatrně, protože v mnoha alpských střediscích stále ještě není ideální množství sněhu.

Foto: Profimedia.cz

Hochpustertal

Článek

Některé cestovní kanceláře kvůli menšímu množství sněhu v Alpách přesouvaly předvánoční termíny zájezdů, řekla manažerka prodeje cestovní agentury Zájezdy.cz Kateřina Komedová. Sněhová pokrývka v lyžařských areálech podle ní dosahuje maximálně výšky třiceti centimetrů.

"Klienti jsou s nákupem lyžařských zájezdů velmi opatrní, protože je výrazně méně sněhu než v minulých letech," uvedl produktový manažer cestovní agentury Dovolena.cz Petr Pěcha. V níže položených alpských střediscích podle něj stále fungují vleky jen v omezené míře. V příštím týdnu ale čeká výrazné zvýšení prodeje zájezdů, protože mají přijít další sněhové přeháňky.

Foto: Profimedia.cz

Na předvánoční období si čeští klienti podle mluvčího cestovní kanceláře Čedok Tomáše Brejchy kupují lyžařské zájezdy zpravidla už v září nebo říjnu. Letos si kvůli obavě o množství sněhu vybírali výše položená střediska a ledovce, dodal. Podle Pavlíny Pešové z cestovní kanceláře Firo-tour se nyní místo lyžařských zájezdů už prodávají zejména zájezdy na jaro a léto příštího roku.

Žebříčkům prodeje lyžařských zájezdů podle Komedové vévodí Itálie. Do sousedního Rakouska se totiž mnoho českých lyžařů vydává na vlastní pěst bez cestovní kanceláře, a to se v prodeji odráží. Výrazně v poslední době klesl zájem o Francii. "Ukazuje se, že pro české lyžaře jsou francouzská střediska příliš daleko, stoupají náklady na dopravu, ubytování je oproti Rakousku spíše průměrné a kvalita sjezdovek je srovnatelná," vysvětlila Komedová.

Reklama

Související témata:

Související články

Turracher Höhe - rodinný lyžařský kolotoč

Náhorní plošina Turracher Höhe v jižním Rakousku je sice nejvíc známá tím, že se tady v zimě plavci noří u hotelu Hochschober do vyhřívané jezerní koupele, na...

Savojské Alpy jsou pro opravdové lyžaře

Savojské Alpy jsou pravděpodobně nejrozlehlejším lyžařským prostorem nejen ve Francii, ale v Evropě vůbec. Díky rozmanitosti tamních lyžařských terénů je mnozí...

Výběr článků

Načítám