Hlavní obsah

KVÍZ: Kvašení sledi nebo smažení sklípkani. Uhodnete zemi podle jejího tradičního pokrmu?

Svíčková, guláš, řízek nebo knedlo zelo vepřo. To jsou pokrmy neodmyslitelně spjaté s českou kuchyní. Poznáte na základě tradičních jídel i cizí státy? Víte, ve které zemi jedí kimči, okonomijaki, tažín nebo smažené sklípkany? Otestujte si své znalosti v našem kvízu a o výsledky se podělte s dalšími čtenáři v diskusi.

Foto: Profimedia.cz

Kvašení sledi jsou pochoutkou, na kterou si pro její intenzivní zápach troufnou jen skutečně otrlí strávníci.

Článek
1/10
Následující pokrm pochází z jedné slunečné evropské země a receptů na něj bude minimálně tolik, kolik je jich v Česku na svíčkovou nebo bramborový salát. Základem při vaření je široká a plochá pánev, hlavní přísadou je pak rýže, kterou nejčastěji doplňují mořské plody jako jsou slávky či krevety. V jakém státě si toto typické jídlo můžete dát?
Načítám další otázku.
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám