Hlavní obsah

Kus Divokého západu. Na druhé straně světa prodávají westernové městečko

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci westernů mají jedinečnou příležitost. Na Novém Zélandu se aktuálně prodává replika městečka jako vystřiženého z Divokého západu. Nechybí v něm salón, banka ani hotel. Kompletní nemovitost vyjde na 7,5 milionu dolarů (178 milionů korun) a nachází se daleko od velkých měst, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Komplex Mellonsfolly Ranch byl vystavěn v roce 2006 s důrazem na dobové detaily – má připomínat typické západoamerické městečko ve Wyomingu z roku 1860. Nepostrádá úřad šerifa, soudní síň, v níž je promítací sál, ale také salón, jenž nesmí chybět v žádném klasickém westernu. Samozřejmostí jsou typické létací dveře.

Budoucí majitelé by však měli myslet na to, že údržba komplexu, který funguje jako rekreační zařízení, není žádná pohádka a případní kovbojové se mají připravit i na pořádnou práci. „Léta jsou ideální na lov, rybaření, ale i plavání v řekách, které se klikatí údolími,“ uvedla společnost Sotheby’s International Realty, která nemovitost inzeruje. „Během zim mohou majitelé profitovat z nedalekých lyžařských středisek.“

Replika westernového městečka se nachází u Ruatiti v srdci Severního ostrova. Kolem není prakticky nic jiného než divočina. Na Novém Zélandu sice od roku 2018 platí zákon, podle nějž nesmějí cizinci kupovat rezidenční domy, ale Mellonsfolly Ranch má výjimku, protože jde o rekreační komplex, nikoli o dům.

Obec v Kalábrii prodává domy za euro. Láká na blízkost k moři

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám