Hlavní obsah

Krkonoše lákaly loni turisty ve velkém

Loňská návštěvnost našich nejvyšších hor byla velmi vysoká. Nejzatíženějšímu místy jsou vrchol Sněžky, pramen Labe a Úpské rašeliniště.

Foto: Profimedia.cz

Sněžka si zachovává svou popularitu.

Článek

„Stoupá také obliba večerních a nočních návštěv hřebenů hor motivovaných zejména pozorováním východu slunce. Kromě vysokého počtu pěších návštěvníků jsme v uplynulém roce zaznamenali i vysoký počet cyklistů. Zejména díky stoupajícímu počtu uživatelů elektrokol,“ uvedl mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný.

Na podzim zaznamenala Správa parku dosavadní maximální návštěvnost. Na rozdíl od léta (červenec–srpen), jež sice bylo turisticky velmi intenzivní, však nedosahovala extrémních hodnot z roku 2020.

„Automobilová doprava v národním parku vykazuje dlouhodobě stabilní intenzitu, která je rovnoměrně rozložená do jednotlivých měsíců. Nejvyšší počty průjezdů zaznamenáváme na trase Špindlerův Mlýn–Špindlerovka, a to v průměru 400 až 500 obousměrných průjezdů za den,“ prozradil Drahný.

Tradičně je velká pozornost každoročně věnována Sněžce. „Ta přilákala ještě více osob než roku 2020, a to zejména ve druhé polovině letní sezony. V některé dny směřovalo na vrchol Sněžky i 10 tisíc pěších turistů za den,“ uvedl Drahný a upozornil, že data automatických sčítačů poskytují informace o počtech detekovaných průchodů.

Šumava slaví rok mokřadů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám