Hlavní obsah

Kempem roku se staly Sedmihorky, mezi penziony bodoval Seeberg

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letos hosté a návštěvníci hlasovali o nejlepší kemp a penzion roku 2011. Z kempů si odnesl nejvíce hlasů Autocamp Sedmihorky, následovaly jej ATC Komorník Strmilov a Autocamp OASA Staňkov. Řada penzionů pak obhájila své pozice z minulého roku, jedná se o Seeberg, UKO a do popředí se nově dostal i penzion Sluníčko Sepetná.

Článek

Sedmý ročník ankety Kemp roku 2011 prokázal, že lidé nejvíce oceňují zvyšování kvality služeb. Některé rekreační areály se navíc v žebříčku nejlépe hodnocených zařízení objevují opakovaně, pro ostatní tak mohou být inspirací, jak zvrátit negativní trend úbytku hostů v českých kempech.

Žebříček TOP 25 českých a slovenských rekreačních areálů za rok 2011
1.Autocamp SedmihorkyLiberecký kraj
2.ATC KOMORNÍK STRMILOVJihočeský kraj
3.Autocamp OASA StaňkovJihočeský kraj
4.Autokemp Merkur PasohlávkyJihomoravský kraj
5.CAMP DOLCEKrálovéhradecký kraj
6.Autocamping RozkošKrálovéhradecký kraj
7.Nižné KamenceSlovensko
8.Camping Vranovská plážJihomoravský kraj
9.Autocamp KokořínStředočeský kraj
10.Eurocamp Holiday Park Liščí FarmaKrálovéhradecký kraj
11.Kemp Branná, Vltava ř. Km 298Jihočeský kraj
12.Autokemp Frenštát p. R.Moravskoslezský kraj
13.Autokemp Budišov nad BudišovkouMoravskoslezský kraj
14.Autokemp Kamencové jezeroÚstecký kraj
15.Autokemp SykovecKraj Vysočina
16.Autokempink StrážniceJihomoravský kraj
17.Autocamping VýrJihomoravský kraj
18.ATC ANNINPlzeňský kraj
19.Autocamp a pension ZákoutíKrálovéhradecký kraj
20.Camping GORALSKÝ DVORSlovensko
21.Rekreační areál Kemp DešnáZlínský kraj
22.Autokemp Hamr na JezeřeLiberecký kraj
23.Rekreační areál - Autocamp PodroužekJihočeský kraj
24.Camping CountryJihomoravský kraj
25.Pod Černým lesemPardubický kraj

Od června do srpna se o nejlepší umístění ucházely stovky rekreačních míst z České a Slovenské republiky. “Hlasovalo se však také přímo ve 137 zapojených rekreačních areálech, kterými prošlo v průběhu soutěže na 415 000 návštěvníků,“ uvedl Jaroslav Skalka, marketingový ředitel FTonline, společnosti, která každoročně pořádá anketu o nejlepší kempy.

Prostřednictvím internetu se známkovalo prostředí ubytovacího zařízení, personál, služby, sportovní zázemí, sociální zařízení, ceny a celkový dojem. Hosté mohli navíc svůj oblíbený areál nominovat na titul Kemp roku. Alespoň jednu nominaci získalo 470 kempů a 121 rekreačních středisek. Do hodnocení a nominace se aktivně zapojilo 6341 hlasujících, kteří zaslali 7935 platných hlasů.

Co oceňovali hosté?

Oblíbené jsou klidné, příjemné, bezpečné a hlavně perfektně čisté kempy v krásné přírodě nabízející kvalitní možnosti koupání a podmínky pro cykloturistiku, příp. rybolov. Klidové zóny pro nerušený spánek ocení hosté i v areálech, kam se jezdí spíše za zábavou a nočním životem.

Hlavními parametry, podle kterých se kempy rozdělují na více či méně úspěšné, jsou vedle udržovaného a vybaveného areálu zejména ochota a profesionalita personálu, široká nabídka stravování a dalších služeb, kvalita sociálního zařízení a možnosti sportovního a kulturního vyžití.

Do kempů se dnes jezdí hlavně za zážitky a zábavou, rekreační areály se staly centry volnočasových aktivit a doslova se předhánějí s nabídkami bohatého programu. Nudit se tak na mnoha místech nebudete ani při nepříznivém počasí. Častými hosty jsou rodiny s dětmi, a tak boom v posledních letech zaznamenávají typické rodinné kempy s množstvím animačních programů právě pro děti.

Hosté vybrali deset nejlepších tuzemských penzionů

Od května do srpna se o titul Penzion roku 2011 utkaly tisíce penzionů z celé České republiky. Do bojů o prestižní ocenění posílali svá oblíbená ubytovací zařízení sami návštěvníci prostřednictvím stránek Dopenzionu.cz. Pořadí finalistů nakonec odhlasovali odborníci.

Ve výsledné desítce mají zastoupení především penziony z tradičních rekreačních oblastí. Šumavu reprezentuje hned trojice penzionů - Penzion Sluneční Dvůr, Penzion st. Leonhard a Penzion U černého kohoutka, Novohradské hory Penzion Lesovna Žofín, Jizerské hory Penzion UKO a Beskydy Penzion Sluníčko Sepetná. Mezi nejlepší se dostal také loňský vítěz Penzion Prinz z Valtic a desítku uzavírají Penzion Liškův Mlýn z Milešova nad Vltavou, Penzion Seeberg z Františkových Lázní a Penzion U Hrádku ze Znojma. Z loňského žebříčku TOP 10 dokázala své postavení uhájit čtveřice penzionů, šest je naopak v elitní desítce úplnými nováčky.

Žebříček TOP 10 nejlepších penzionů za rok 2011
1.Penzion Seeberg
2.Penzion UKO
3.Penzion Sluníčko Sepetná
4.Penzion U černého kohoutka
5.Penzion st. Leonhard
6.Penzion Lesovna Žofín
7.Penzion U Hrádku
8.Penzion Prinz
9.Penzion Liškův Mlýn
10.Penzion Sluneční Dvůr

Zatím poslední ročník ankety o nejlepší tuzemské penziony, kterou každoročně pořádá společnost  FTonline s.r.o. spolu s Asociací hotelů a restaurací ČR (AHR ČR), skončil teprve před několika málo dny.

Soutěže se aktivně zúčastnilo také 385 penzionů, které samy vybízely své hosty k hlasování. Hodnotil se například personál, stravování, služby, pohodlí či prostředí penzionu. Alespoň jednu nominaci získalo 312 penzionů. 6851 lidí, kteří se zúčastnili hlasování, zaslalo celkem 7616 platných hlasů.

„Oproti loňskému roku vnímáme větší ohlas u majitelů penzionů, kteří se zapojili v mnohem větší míře. Anketa získává na prestiži, což je dáno i přílivem hostů do zařízení, která v anketě uspěla v předchozích ročnících. Nárůst je také v počtu hlasujících a bylo zasláno i více hodnocení. Hosté jsou však mnohem přísnější, častěji cestují a mohou tak více porovnávat, a to i se zahraniční konkurencí. Už jim nestačí se o kvalitu jen snažit, očekávají ji ve všech směrech,“ informuje Jaroslav Skalka z FTonline.

Co oceňovali hosté

Hosté si oblíbili především příjemné a útulné penziony s rodinnou atmosférou obklopené krásnou přírodou a nabízející klid, pohodu a možnosti pro aktivní i pasivní odpočinek. Ti nejlepší se odlišují nabízeným komfortem, vkusně a stylově zařízenými a vždy čistými pokoji, ale i krásně udržovaným okolím, kvalitními službami, skvělou kuchyní a především profesionálním a zároveň lidským přístupem majitele a personálu, díky kterému se tu budete cítit jako v kruhu rodiny.

Nejen při nepříznivém počasí přijdou vhod služby kvalitního wellness centra, příp. další doplňkový program v penzionu nebo blízkém okolí. Častými návštěvníky jsou rodiny s dětmi, které ocení nekuřácké prostředí a služby právě pro nejmenší cestovatele.

„Mnozí návštěvníci jsou někdy až příjemně zaskočeni ubytováním, famózním přístupem personálu a úrovní služeb, které uspokojí i náročné, stejně jako cenami odpovídajícími nabízenému komfortu, ale nijak přemrštěnými. Takto objevené penziony již navštěvují opakovaně a také je doporučují svým přátelům. Mnohým penzionům nelze prakticky nic vytknout, snesou srovnání s kvalitními hotely a často předčí třeba i ubytovací zařízení v oceňovaném Rakousku,“ uzavírá Skalka.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších penzionů roku 2010

O nejlepší desítce penzionů v České republice rozhodli hlasující v internetové anketě serveru dopenzionu.cz. Více než pět tisíc osob hodnotilo například...

Výběr článků

Načítám