Hlavní obsah

Kanada je opět otevřená turistům. Musejí mít očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce a půl se v úterý opětovně otevřely kanadské hranice. Cizinci už tak nepotřebují žádný konkrétní důvod k návštěvě, je však zapotřebí, aby měli dokončené očkování některou z mezinárodně uznávaných vakcín, tedy například Pfizerem či Modernou. Vyžadován je rovněž PCR test.

Foto: Profimedia.cz

Turisté mohou opětovně obdivovat kanadskou přírodu.

Článek

Dosud, konkrétně od 9. srpna, mohli do Kanady vyrazit jen plně naočkovaní Američané. Nyní je země otevřená i zbytku světa, přičemž turisté, kteří mají alespoň dva týdny po druhé dávce vakcíny, nemusejí do karantény, uvádí server Independent.

Kanada otevření hranic avizovala už 19. července, rozhodnutí je podle vlády založeno na nejnovějších datech ohledně epidemiologické situace uvnitř země i ve světě. Očkovaní turisté musejí i tak doložit negativní PCR test ne starší než 72 hodin, na antigenní Kanada nebere ohled.

Vše v mobilní aplikaci

„Cestující musejí mít plné očkování vakcínou či kombinací vakcín, které kanadská vláda přijímá, minimálně 14 dní před vstupem do země, a musejí doložit potvrzení,“ uvedly úřady v prohlášení.

Po turistech je vyžadováno, aby si stáhli mobilní aplikaci, do které potvrzení o dokončeném očkování a negativním testu nahrají. Stejně tak musejí vyplnit příjezdový formulář.

Kanada je na českém cestovatelském semaforu značena zelenou barvou, tedy jako země s nízkým rizikem nákazy. Pro turisty to znamená pouze vyplnění příjezdového formuláře před návratem.

Mauricius od září zmírní karanténu. Pro očkované bude jen na týden

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám