Hlavní obsah

Mauricius od září zmírní karanténu. Pro očkované bude jen na týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup na exotický Mauricius bude od září zase o něco snazší. Úřady na ostrově oznámily, že plně očkovaným návštěvníkům se sníží povinná karanténa ze dvou týdnů na jeden. Od října by se měla karanténa zrušit úplně. Turisté mohou izolaci aktuálně strávit ve 14 vybraných resortech.

Foto: Profimedia.cz

Karanténu je nutné strávit v některém ze 14 resortů (ilustrační foto).

Článek

Ke změně dojde přesně 1. září, přičemž neočkované návštěvníky i nadále čeká čtrnáctidenní karanténa.

Podle šéfa mauricijského turistické úřadu Ardvinda Bundhuny se jedná o velký krok, jak otevřít ostrov pro mezinárodní cestování. Od října bude po plně naočkovaných návštěvnících vyžadován při vstupu pouze PCR test ne starší než 72 hodin. „Budou moci ostrov volně prozkoumávat od chvíle, kdy přijedou,“ doplnil Bundhun.

Musejí zůstat v pokojích

Mauricius se poprvé od začátku pandemie otevřel v polovině července, kdy se všichni turisté museli izolovat v takzvaných hotelových bublinách. Jde o 14 resortů napříč celým ostrovem, mezi nimi i některé pětihvězdičkové.

„Pracovali jsme velmi úzce s hotely, aeroliniemi a turistickými agenturami, abychom připravili koncept bublin před naším plným otevřením 1. října,” uvedl Nilen Vencadasmy z turistického úřadu.

Během karantény musejí hosté zůstat v pokojích, jídlo jim je doručováno před dveře, upřesňuje server Independent.

Mauricius je na českém cestovatelském semaforu značen jako většina světových států tmavě červenou barvou, tedy jako země s velmi vysokým rizikem nákazy koronavirem. Znamená to PCR test před cestou do Česka, což se ovšem plně naočkovaných lidí netýká.

Místo cestování očkování. Australská turistická kampaň láká na vakcínu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám