Hlavní obsah

Kamencové jezero otevřelo, lidí je málo

Právo, Karel Otcovský

Vyhlídka slunečného počasí přiměla provozovatele Kamencového jezera v Chomutově, které je zásluhou složení vody světovou raritou, k tomu, aby tento týden otevřel areál, byť podmínky pro návštěvníky nejsou nadále ideální.

Foto: Zoopark Chomutov

Kamencové jezero je raritou, zřejmě jediná další nádrž se stejným složením vody v Kanadě už zanikla.

Článek

Možná proto byl v první den zájem lidí spíše rozpačitý. Ministerská omezení koupalištím příliš nepřejí, zato počasí ano.

„Podle předpovědi nás čeká slunečný týden a návštěvníci se k nám těší. Proto jsme se rozhodli otevření areálu dál neodkládat,“ přiblížila důvod Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod niž Kamencové jezero spadá.

Davy lidí se ale v pondělí dopoledne do areálu nehrnuly. „Zatím přišlo asi padesát lidí. Věřím, že s každým dnem bude zájem stoupat,“ řekl Právu vedoucí areálu Karel Ton.

Některé zábavní parky a koupaliště se otevřou později

Domácí

Kapacita areálu je kvůli nařízení vlády stále omezená, jinak je ale Kamencové jezero na návštěvníky připravené. Otevřené jsou všechny tři brány, ta v kempu však slouží výhradně pro prodej permanentních vstupenek a pronájem převlékacích kabinek.

„V provozu je také občerstvení na obou plážích,“ dodal Ton. Nově zrekonstruovaná restaurace Dřevák otevře podle něj později, hned jak dojde k navýšení kapacity areálu a otevření kempu. Kemp prozatím zůstává zavřený, chatky budou obsazeny až od poloviny června.

Přehledně: Maturita z matematiky se bude při návštěvě bazénu hodit

Domácí

Původně chtělo Kamencové jezero otevřít už před týdnem, nakonec začátek sezony odložilo právě kvůli vládním příkazům.

„Doufáme, že uvolňování koronavirových omezení bude probíhat rychleji, než je plánováno. Rádi bychom návštěvníkům poskytli co nejdřív maximální komfort,“ dodává ředitelka Fryčová.

Kamencové jezero je raritou, zřejmě jediná další nádrž se stejným složením vody v Kanadě už zanikla. Vzniklo pravděpodobně zatopením bývalého kamencového lomu, voda má blahodárný vliv na pokožku. Je kyselá, proto v ní nejsou žádné ryby ani jiní živočichové či rostliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám