Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na tvořivou dílnu nebo filmový festival

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevte s dětmi jejich kreativní stránku. Na tvořivé dílny a workshopy můžete vyrazit třeba v rámci pražského festivalu KUK!, dále pak do Muzea technických hraček ve Velvarech nebo Středočeského muzea v Roztokách u Prahy. Na Plzeňsku začíná filmový festival pro děti a mládež, kde zhlédnete aktuální i starší pohádkovou tvorbu.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi na kreativní nebo technický workshop. Ilustrační foto

Článek
Praha

Herna pro děti

Projekt KUK! nabízí dětem nepřeberné množství vyžití a aktivit prostřednictvím divadelních představení či workshopů. O víkendu se uskuteční v Kulturním centru Zahrada druhý ročník festivalu, kde se budou moci ti nejmenší vyřádit v herně, která čítá například prolézací hrad, bludiště, ale nebude chybět ani výtvarný papírový ateliér nebo rodinná dílna. Více informací najdete zde.

Pohádkový víkend

Vyrazte o víkendu do pohádky. Chvalským zámkem vás tentokrát provedou princezna Koloběžka I. nebo rytíř, kteří si pro vás chystají i losování o vstupenky na premiéru nového Pata a Mata. Vydáte se také do podzemí plného starých hraček a čekají vás i další aktivity. Místo je třeba si předem rezervovat. Podrobnosti naleznete zde.

O zlaté rybce

Co byste dělali, kdybyste chytili zlatou rybku, která dokáže splnit všechna přání na světě? Pohádku o lidské chamtivosti, v níž se přenesete i do světa pod vodní hladinou, můžete zhlédnout v divadle Image. A určitě odejdete s poučením, že kdo chce vše, nemá nakonec nic. Více zde.

Středočeský kraj

Technická dílna

Co obnáší práce elektrotechnika, můžete společně s dětmi zjistit ve velvarském Muzeu technických hraček. V sobotu je v něm připravena dílnička, kde si například zkusíte zapojení elektrických obvodů nebo sestavení vlastního rádia. Kromě toho nahlédnete do stále expozice a zjistíte, jaké hračky se kdysi vyráběly. Podrobnosti zde.

Nedělní tvoření

Svatý Martin bude tématem nedělního workshopu ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy. Akce inspirovaná výstavou Kašpárkův svět nabídne animační dílnu, loutky si ale budete moci i vyrobit. A abyste jen nepracovali, připraveno je také loutkové představení. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Lesnický den

V Hluboké nad Vltavou se bude v sobotu oslavovat století československého lesnictví. Kromě promítání filmů s lesnickou tematikou budou připraveny ukázky dřevosochání, rodiny s dětmi ale zaujmou hlavně tvořivé dílny, kde se bude využívat přírodní materiál. Kromě toho také poznávací soutěže a další aktivity. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Filmy pro děti

V sobotu na Plzeňsku začíná 11. ročník filmového festivalu pro děti a mládež Junior Fest. Nabídne promítání desítek kreslených i hraných pohádek, a to například v Plzni, Domažlicích nebo Přešticích. Součástí doprovodného programu jsou pak setkání s významnými osobnostmi, například režisérem Jiřích Strachem, nebo workshopy. Detaily najdete zde.

Karlovarský kraj

Příjezd sv. Martina

V neděli dorazí na statek Bernard svatý Martin. Zatímco rodiče potěší především pestrá nabídka husích specialit a koláčů, děti si budou moci připomenout zvyky, které v minulosti drželi naši předci. Pro nejmenší jsou připraveny také soutěže, řemeslné dílny a akce pomyslně vyvrcholí lampionovým průvodem. Podrobnosti zde.

Ústecký kraj

Strašidelná věž

V Městské věži v Jirkově bude po roce opět strašit. Prohlédněte si zdejší dominantu ve společnosti pohádkových bytostí a strašidel, které vám zážitek pořádně okoření. Prohlídky se konají každých 30 minut. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Hvězdné narozeniny

Oslavte v sobotu 11. narozeniny nákupního centra Géčko v Liberci. Čekají vás zábavné aktivity ve společnosti hrdinů z Hvězdných válek, mimo to obří vesmírné bludiště, brýle pro virtuální realitu nebo kreativní zóna. Chybět nebudou ani soutěže nebo půjčovna kostýmů s fotokoutkem. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Martin na koni

Svatý Martin dorazí v neděli také na náměstí pod Bílou věž v Hradci Králové. Zatímco dospělí se mohou těšit na nejrůznější dobroty, děti se mohou podívat například na ukázky kovářského řemesla a na další doprovodný program. Vstupné na Bílou věž bude v tento den navíc za poloviční cenu. Podrobnosti najdete zde.

Pardubický kraj

Lampionový průvod

Oslavte s dětmi svatého Martina veselým lampionovým průvodem. Ale ještě před ním se v Březové nad Svitavou uskuteční krátká pohádková chvilka, kde se mohou první nedočkavci před průvodem zabavit. Pro děti je zdarma připraveno také občerstvení, rodiče zase potěší prodej svatomartinských vín. Podrobnosti zde.

Vysočina

Svatomartinská slavnost

Svatý Martin na bílém koni dorazí i do Jihlavy. Doprovodí ho kejklíři, vojáci, selky a další historické postavy, které budou rozdávat nejen radost, ale také něco dobrého k snědku, včetně sladkých rohlíčků nebo zlaťáků a bonbonů. Po průvodu proběhne ohňostroj a po něm hudební vystoupení. Více zde.

Jihomoravský kraj

Lidské tělo

V rámci Týdne vědy a techniky se v brněnském science centru VIDA! koná doprovodný program, v němž nahlédnete do lidského a zvířecího těla. A to doslova. Prohlédnete si, jak ve skutečnosti vypadají plíce, játra či srdce, a zjistíte, jak tyto orgány fungují.  Více zde.

Olomoucký kraj

Zimní prohlídky

Opozdilcům jsou určeny zimní prohlídky majestátního hradu Bouzov. Konají se po celý listopad a vyrazit na ně můžete i o víkendu. Zhlédnete při nich například starou kancelář, schodištní halu, služební jídelnu, kuchyni nebo kapli. Další informace naleznete zde.

Zlínský kraj

Hradní jarmark

Sobotní jarmark na hradě Lukov nabídne možnost zakoupit si regionální potraviny a rukodělné výrobky, děti se zároveň budou moci zabavit ukázkami dobových řemesel a třeba si i nějaká vyzkoušet. Více informací zde.

Moravskoslezský kraj

Parním vlakem na hody

V Bohušově se konají Svatomartinské hody. Proč si výlet na ně trochu neokořenit a nevypravit se na ně parním vlakem? Vyrážet se bude z Třemešné a naskočit budete moci kdekoli po cestě. Na místě pak čekají gastronomické dobroty a také doprovodný kulturní program. Více informací naleznete zde.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám