Hlavní obsah

Jihoštýrská vinná stezka slaví 60. narozeniny

Novinky, fis

Základní kámen Jihoštýrské vinné stezky byl položen mezi Ehrenhausenem a Letschachem v říjnu 1955. Letos tedy trasa, která na jih Štýrska přivádí tisíce výletníků, oslavuje kulaté výročí. Za desítky let se pořádně rozrostla.

Foto: Profimedia.cz

Jih Štýrska je plný vinic

Článek

Z původních dvou a půl kilometru se Jihoštýrská vinná stezka prodloužila na víc než 20 kilometrů. Turisté na ní poškádlí prakticky všechny své smysly. Putují totiž na pohled malebnou a zároveň voňavou krajinou s vinicemi, smíšenými lesy, ovocnými sady i dýňovými poli. Během zastávek pak koštují zdejší speciality, nejen ty vinařské.

Milovníci dobrého vína stezku samozřejmě ocení nejvíce. Nabízí se jim totiž zhruba sto moderních i tradičních vinařství, z nichž většina má vlastní šenk. Na pohodové posezení a pořádný dlabanec pak zvou tři desítky restaurací a hostinců. Kdo by se chtěl zdržet několik dní, aby nasál plnými doušky vše, co Jihoštýrská vinná stezka nabízí, může využít některého z více než dvou tisíc lůžek připravených právě pro turisty.

Foto: Profimedia.cz

Úchvatná zeleň a vinice jižního Štýrska

K příležitosti oslav výročí se letos v létě na trase stezky budou konat mimo jiné hostiny, pikniky a degustace. Jestli jste se do těchto končin už delší dobu chystali, je načase pomalu balit kufry. Právě letos máte šanci na stezce zažít něco navíc. Rozsáhlé plochy vinic v plném květu budou k vidění až do konce září.

Reklama

Související články

Tipy na dovolenou v Rakousku

Výhod, proč se vydat na dovolenou k našim jižním sousedům, je hned několik. Tak třeba - dopravíte se tam pohodlně autem nebo vlakem, příroda nezklame a co se...

Výběr článků

Načítám