Hlavní obsah

Jihočeské lyžařské areály otevřou i na Štědrý den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší lyžařské areály na jihu Čech budou mít otevřeno i na Štědrý den. Ve Skiareálu Lipno i v Lyžařském areálu na Zadově leží na sjezdovkách asi půl metru sněhu a do stop se mohou vydat i běžkaři.

Foto: Skiareál Lipno

Ve Skiareálu Lipno je připraveno šest kilometrů sjezdovek.

Článek

„Lanové dráhy a sjezdové tratě Skiareálu Lipno se nezastaví ani během vánočních svátků. V provozu budou všechny lanové dráhy a lyžovat se bude na celkem šesti kilometrech sjezdových tratí. Ve čtvrtek se k otevřenému Fox parku a sjezdovkám Jezerní a Dámské přidala sjezdová trať Lipenská, Vyhlídka a Spojovací. Na Štědrý den se pak připojí i sjezdovka Promenádní. Otevřeno bude od 8.30 do 16 hodin,“ sdělila Právu mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Upozornila, že na svátky se mohou lidé vydat i na oblíbenou Stezku korunami stromů. „Jedinou výjimkou bude Štědrý den, kdy zůstane stezka uzavřená. V ostatní dny se ale už těší na všechny návštěvníky,“ podotkla Kneiflová s tím, že výlet na stezku si může každý udělat i na Nový rok.

„Pokud máte rádi nejen zimní zážitky na sněhu, ale i kvalitní a výjimečně dobrou kuchyni, i v tom případě jste na Lipně správně. Restaurace Stodola připravuje pro své hosty neustále další novinky. Během Vánoc je to speciální menu,“ zmínila Kneiflová. Konstatovala, že na jídelním lístku bude ve Stodole houbový kuba, smažený kapr se salátem nebo zauzený sumec s koprovou remuládou z kořenové zeleniny a majonézy, případně sekané rybí maso se sýrem v trojobalu.

Půl metru sněhu

Dobré podmínky jsou i v Lyžařském areálu (LA) na Zadově, kde se bude také lyžovat i během vánočních svátků. „Pouze na Štědrý den vynecháváme večerní lyžování a vleky i lanovka budou jezdit do 13 hodin. Otevřeno však bude i na svátek 26. prosince,“ řekl Právu vedoucí provozu LA Zadov Petr Vondraš.

Upozornil, že na sjezdovkách je asi půl metru technického i přírodního sněhu. „Otevřená je pravá strana Kobyly, tedy sjezdovka Pucálka, Krátká i výukové hřiště. V tomto týdnu jsme upravovali i 35 kilometrů běžeckých stop,“ dodal Vondraš.

Za nejdelší osvětlenou sáňkařskou dráhou světa nemusí Češi daleko

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Skiareál Lipno, Lyžařský areál Zadov

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám