Hlavní obsah

Jihoafrická republika se otevřela turistům, ale zdaleka ne všem

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stolová hora u Kapského Města nebo Krugerův národní park mohou opět přivítat zahraniční návštěvníky. Jihoafrická republika se totiž 1. října opětovně otevřela turistům, ale zdaleka ne všem. Obyvatelé zemí s vysokým rizikem nákazy, jako například Britové či Američani, mají vstup i nadále zapovězen.

Foto: Profimedia.cz

Turisté v Krugerově národním parku

Článek

Jihoafrická republika otevřela hranice po více než půl roce. Po celou dobu byl cestovní ruch víceméně u ledu — prázdné hotely, osamělé atrakce a většina letů uzemněných. Původně se při tom předpokládalo, že se země otevře až v příštím roce, podobně jako například Bali.

Jihovýchodní Asie s otevíráním hranic turistům tápe

Cestování

Turisté z málo rizikových zemí mohou nicméně od 1. října do země opětovně zavítat a vyrazit například na populární safari. Jde třeba o obyvatele Kanady, Německa, Číny nebo i Španělska, států, které měly zaznamenat nižší riziko infekce i menší počet úmrtí než Jihoafrická republika.

Nutný je test

Naopak obyvatelé celkem 57 zemí, včetně Velké Británie a USA, mají i nadále smůlu. Výjimku dostanou jen diplomaté nebo lidé cestující za prací. Seznam má být přehodnocen a upraven podle situace každé dva týdny.

„Spousta našich klíčových trhů figuruje na listu vysoce rizikových zemí, což znamená, že nemohou přijet za rekreací. Situace je ovšem dynamická a neustále se mění,“ uvedl šéf turistické centrály Sisa Ntshona. „Zůstáváme však optimističtí a průběh budeme pravidelně monitorovat,“ doplnil.

Všichni návštěvníci bez výjimky musejí mít nicméně uzavřené platné cestovní pojištění, vyžadován je také negativní test na covid-19, ne starší než 72 hodin.

Jihoafrická viniční tramvaj opět vozí turisty za tekutým zlatem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám