Hlavní obsah

Jedna z nejmodernějších metropolí očima pilotů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních letech patří k osvědčeným lokalitám pro luxusní dovolenou, zdejší obchodní střediska a tržiště nabízejí snad úplně všechno a rozlehlé pláže či parky zase příjemný odpočinek. Dubaj, metropole stejnojmenného emirátu Spojených arabských emirátů, se někdy označuje za město budoucnosti. Z paluby letadla však působí i toto velkoměsto jako křehké mraveniště.

Foto: Profimedia.cz

Piloti vnímají Dubaj přirozeně z úplně jiné perspektivy.

Článek

Až přísně symetrické Palmové ostrovy ze skal a písku jsou v Dubaji uměle vytvořenou oázou, která ze vzduchu vypadá asi ještě působivěji než ze země. Svůj název si ostrovy získaly jednoduše tak, že byl jejich tvar inspirován palmami.

Foto: Profimedia.cz

Palmové ostrovy z výšky

Výstavba Palmových ostrovů odstartovala už začátkem nového milénia. Dubaj se utrácet nebojí, proto postupně přibývaly další a další kilometry pláží i zázemí zaručujícího turistům vše, co potřebují k pohodlné dovolené. Jsou tu restaurace, ubytování i obchodní domy.

Asi není žádným překvapením, že Dubaj nabízí také pestrý noční život. Svítí všemi barvami a hraje rozličnými hudebními tóny. Bary nabízejí venkovní posezení, plážové večírky i působivé vyhlídky, kluby zase VIP salónky a možné soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Centrum Dubaje z ptačí perspektivy

Je dobré mít na paměti, že od června do září jsou v Dubaji úmorná horka a vysoká vlhkost vzduchu. Příjemnější klima nastává od října do dubna, kdy se maximální teploty šplhají „jen” trochu přes 30 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Noční Dubaj z letadla

Z pilotní kabiny letadel je Dubaj City sice ve dne v noci němé, oči si ho však užijí dostatečně. Neustále pulzující město snad nikdy nespí.

Návštěva Dubaje během Ramadánu

Při plánování dovolené v Dubaji je dobré si předem zjistit, na jaké datum připadá Ramadán — pro muslimy svatý měsíc. Život města totiž ovlivňuje.

Během dne mohou turisté kvůli tradici půstu narazit na problémy při shánění jídla i pití. Navíc by na veřejnosti neměli ani kouřit.

Po setmění naopak nastávají oslavy a hodování. Na stolech se objevují tradiční jídla, různé druhy čajů, a to vše za zvuku arabské hudby.

Reklama

Výběr článků

Načítám