Hlavní obsah

Japonské aerolinky zkoušejí bezdotykové dveře na toaletu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době pandemie se správná hygiena rukou dostala ještě více do popředí. Japonské All Nippon Airways se proto rozhodly udělat krok tímto směrem a od příštího týdne budou testovat novou vychytávku. Tou jsou speciální bezdotykové dveře na toaletu, které lze otevírat lokty nebo předloktím. Zatím se s nimi potkají cestující na vnitrostátních linkách.

Foto: Profimedia.cz

Vychytávku představily japonské All Nippon Airways.

Článek

Od příštího týdne budou speciálně upravené dveře k dispozici v 21 letounech operujících na domácích linkách. Prototyp společně s aerolinkami ANA vytvořila loni na podzim společnost JAMCO, která navrhuje produkty pro letectví, a jde o jasnou odpověď na pandemii koronaviru, uvádí server CNN. Dosud si vychytávku mohli zájemci vyzkoušet jen na tokijském letišti Haneda, nyní už půjde do ostré akce.

Prázdné prostřední sedadlo v letadle snižuje riziko přenosu covidu, tvrdí studie

Cestování

Dveří není nutno se dotýkat dlaněmi zvenčí ani zevnitř, jsou navrženy tak, aby cestující mohli využít třeba jen lokty. „Investovali jsme do rozvoje a implementace nových technologií, protože zdraví a bezpečnost cestujících i našeho personálu jsou absolutní prioritou,“ uvedl viceprezident pro zákaznickou zkušenost Šiniči Inoue. „Bezdotykové dveře na toaletu jsou nejnovějším příkladem toho, jak převádíme myšlenky do praxe,“ doplnil.

All Nippon Airways mají v plánu novinku postupně rozšířit, záležet bude nicméně na tom, jak bude zákazníky přijata. V budoucnu by ji měli lidé využívat i na mezistátních linkách.

Riziko je v letadle minimální

Server CNN uvádí, že riziko nákazy virem je na palubě letadla minimální – to díky pokročilému filtračnímu systému. Pokud už ale nějaké místo patří k těm, kde se to bakteriemi jen hemží, jsou to právě toalety.

Letecké společnosti po celém světě se snaží na hygienu v době pandemie dbát ještě více než obvykle. Server CNN připomíná například čínský úřad pro civilní letectví, který navrhl, aby personál nosil při práci pleny a vyhnul se tak častým návštěvám toalet. Bezdotykové dveře se nicméně zdají být poněkud důstojnějším řešením.

Čínský letecký úřad radí letuškám kvůli covidu používat plíny

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám