Hlavní obsah

Japonec si vybral jako parťačky na cestování dvě kočky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklé společnice na cesty si zvolil Japonec Daisuke Nagasawa. Kamkoli totiž vyrazí na výlet, následují ho jeho dvě kočky Daikichi a Fuku-chan. Navštívil s nimi už 47 japonských prefektur a množství známých památek, napsal server Daily Mail. Do zahraničí se s nimi ale zatím nechystá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonec cestuje se dvěma kočkamiVideo: Caters News / @the.travelling.cats, AP

 
Článek

Nagasawa, který je ředitelem nejmenované technické společnosti, začal se svými dvěma mazlíčky cestovat už před sedmi lety. Pozornost na sebe připoutal ale teprve loni, když se jeho příběh objevil v japonských médiích. Popravdě to jsou ale kočky Daikichi a Fuku-chan, které se díky množství snímků z cest staly jakýmisi celebritami — v Japonsku vznikl kolem chlupatých zvířat v podstatě kult.

Foto: Profimedia.cz

Kočky nevynechají už žádnou cestu, kterou jejich majitel podnikne.

Potřeba cestovat se svými mazlíčky při tom vznikla docela náhodou. Daikichi, která byla původně toulavou kočkou, byla totiž v době nepřítomnosti svého pána vždy naštvaná.

Kdykoli Nagasawa odjel na pracovní cesty, stěžovali si lidé na hlídání mazlíčků, že je Daikichi agresivní a nezvladatelná. Japonec se proto rozhodl začít brát obě kočky s sebou a udělal z nich opravdu nedílnou součást svého soukromého i pracovního života.

Foto: Profimedia.cz

Neobvyklá trojice už zdolala hory, ale navštívila i pláže.

„Začali jsme společně cestovat už někdy před sedmi lety, ale teprve v květnu 2017 se mým kočkám dostalo zasloužené popularity, protože o nás napsalo několik serverů. Společně jsme navštívili už asi tisícovku regionů ve 47 japonských prefekturách,“ uvedl Nagasawa s tím, že byli například u hory Fudži, ale povalovali se i na plážích. Japonec nezapomíná své dva mazlíčky všude fotit a díky Instagramu se jim stará o nehynoucí slávu.

Reklama

Výběr článků

Načítám