Hlavní obsah

Italský region chce turistům platit lístky na vlak

Přilákat turisty a propagovat udržitelnou formu dopravy. To je cílem kampaně, kterou přichystal italský region Furlánsko-Julské Benátky, který sousedí s Rakouskem, Slovinskem a z jihu ho obklopuje Jadran. Oblast návštěvníkům zaplatí jízdenky na vlak, pokud přijedou odkudkoli z Itálie.

Foto: Profimedia.cz

Přístavní město Terst (ilustrační foto)

Článek

Lákadlo má jen několik málo podmínek. Návštěvníci musejí ve Furlánsku-Julských Benátkách zůstat po minimálně dvě noci, a to v hotelu, který se k iniciativě připojil. Musejí také doložit jízdenku na některé z pěti vyhrazených nádraží, informuje server Independent.

Jelikož musí návštěvníci přijet z jiné italské oblasti, dá se předpokládat, že kampaň cílí hlavně na domácí turisty, vztahovat by se však měla i na ty zahraniční, kteří svůj pobyt zkrátka netráví na jediném místě.

Dalším bonusem pro turisty bude karta na bezplatné jízdy hromadnou dopravou, s volnými vstupy do muzeí či se slevami na místní atrakce.

Až do příštího roku

Kampaň běží od 6. října až do konce května příštího roku, přičemž je cílena na několik hlavních destinací. Jsou jimi například města Terst a Udine, ale také pobřežní letoviska Grado a Lignano Sabbiadore.

Právě Terst je hlavním městem regionu, jde o důležitý přístav, který se pyšní například středověkými památkami či rakouskou čtvrtí. V minulosti šlo o čtvrté největší město Rakousko-Uherské monarchie, a to po Vídni, Praze a Budapešti.

Hongkong chce zpátky turisty. Rozdá na půl milionu letenek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám