Hlavní obsah

Italské Trentino láká v létě na hudbu v srdci Dolomitů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská provincie Trentino je v zimě vyhledávanou lyžařskou destinací. Nejen Čechy je milována pro pěkné a upravené sjezdovky se scenérií Dolomitů. Oblast je ovšem vhodná také pro letní dovolenou, kdy láká na cyklistiku, túry, místní pohostinnost, ale také ojedinělý hudební festival, jehož jevištěm jsou horské louky s kulisami alpských štítů.

Foto: Luciano Gaudenzio/Visit Trentino

Oblíbená trentinská střediska se stanou dějištěm hudebního festivalu.

Článek

Festival Tóny Dolomit se bude v prostředí horských vrcholů konat letos už po třiadvacáté, na návštěvníky čeká během července a srpna celkem 21 koncertů. Akce si klade za cíl spojovat hudbu a přírodu, jediným pódiem je pro umělce tudíž travnatá louka, která je pro diváky zároveň hledištěm.

Na své si přijdou milovníci rozličných žánrů od jazzu, přes klasiku až po world music. Vystoupení se konají ve známých trentinských oblastech, jako jsou například Val di Fassa či Val di Fiemme. Každému představení předchází výšlap, který mnohdy může značně ulehčit lanovka. Až na výjimky je vstup na festival zcela zdarma.

Foto: Arturo Cuel/Visit Trentino

Akce probíhá během letních prázdnin.

Průvodci na trecích i při rybaření

Dolomity, které jsou zapsané do seznamu světového přírodního dědictví UNESCO, jsou také ideálním místem pro pěší túry. Turisté zde najdou lehčí i náročnější trasy pro výšlapy. Oblíbeným okruhem je Dolomiti Panorama Trek, který je dlouhý 200 kilometrů a vede hned třemi známými údolími — zmíněnými Val di Fassa a Val di Fiemme, nebo také přes San Martino di Castrozza.

Letošní novinkou je možnost vydat se na cestu s průvodcem. Dobrodružství může trvat od tří do sedmi dní, ceny začínají na 390 eurech (zhruba 10 000 korun) a podmínkou jsou minimálně čtyři účastníci.

Cesta zahrnuje například přenocování v horských chatách či na farmách, možnost využít lanovky a mnoho dalšího. Návštěvníci si pak mohou vybrat si z několika tematických tras — panoramatického trekingu nebo třeba adrenalinového kaňoningu a slaňování.

Foto: Daniele Lira/Visit Trentino

S průvodcem se lze vydat na panoramatické treky nebo adrenalinové aktivity.

S průvodcem se mohou návštěvníci vydat i rybařit v některé z 350 rybářských oblastí, které se v Trentinu nacházejí. Jelikož provincii protkávají také velká jezera, například známé Garda, ochuzeni nebudou ani milovníci vodních sportů a koupání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám