Hlavní obsah

Italské město se chystá trestat plivání na ulici tučnými pokutami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoitalské město Monfalcone chce trestat plivání na ulici. Koho policisté při tomto zlozvyku přistihnou, bude muset zaplatit pokutu v rozmezí od 30 do 200 eur (741 až 4940 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záměr prosadit příslušnou vyhlášku oznámila podle deníku Il Giornale starostka tohoto třicetitisícového přístavního města na Jadranu Anna Maria Cisintová. Nařízení naváže na jinou vyhlášku z loňského roku, která zakazuje odhazování nedopalků cigaret na chodníky a další veřejná místa. Za její nedodržení dostalo pokutu už 16 lidí, vždy po 120 eurech (2964 Kč).

Cisintová, která je členkou vládní protiimigrační strany Liga ministra dopravy Mattea Salviniho, v posledních měsících budí značnou pozornost italských i zahraničních médií. Oznámila například, že úřady budou postihovat lidi, kteří se chodí koupat do moře v jiném oblečení než v plavkách. Opatření míří zejména na ženy z početné muslimské přistěhovalecké komunity.

Loni na podzim starostka také ohlásila plán, že město bude regulovat počty žáků ve školních třídách tak, aby v nich nepřevažovaly děti z rodin migrantů.

Krátce před Vánocemi se v Monfalcone konala demonstrace osmi tisíc muslimů, kteří protestovali proti uzavření dvou modlitebních center ve městě. „Jsme muslimové, jsme Italové,“ volali účastníci akce, kteří se sjeli z různých italských regionů.

Radnice nechala obě centra uzavřít s odůvodněním, že neodpovídala bezpečnostním standardům a že v nich vyznavači islámu velebí fundamentalistický terorismus.

Italské město bude regulovat počty dětí migrantů ve třídách

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám