Hlavní obsah

Influenceři si udělali večírek na palubě letadla. Aerolinky je teď nechtějí přepravit domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina mladých influencerů si během cesty z Kanady do Mexika uspořádala na palubě letadla večírek. Pasažéři nedbali aktuálních opatření a u některých z nich byla později odhalena nákaza covidem-19. Letecké společnosti je nyní odmítají přepravit zpět do vlasti. Na jejich adresu se vyjádřil i kanadský premiér, který je označil za idioty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Skupina asi 150 lidí svoje řádění v letadle zdokumentovala a sdílela online. Šlo o charterový let nízkonákladových aerolinek Sunwing, které se specializují právě na cesty do oblasti Karibiku. Na pasažéry se po jejich bujarém večírku strhla lavina kritiky a letecká společnost je tak odmítla dopravit z mexického Cancúnu zpět do vlasti. A spolu s ní se zařekli i další dopravci, uvádí server Independent.

Chování influencerů komentoval na středeční tiskové konferenci kanadský premiér Justin Trudeau, který je označil za idioty a přirovnal jejich večírek k facce vzhledem k tomu, že pandemie ještě neskončila a nemocnice jsou přeplněné covidovými pacienty.

Organizátor se kaje

Několik kanadských aerolinek vydalo prohlášení, v němž vysvětlují, proč influencery odmítají dopravit domů. Společnost Air Transat se zavázala chránit posádku a cestující, v podobném duchu se vyjádřil i vlajkový dopravce Air Canada.

Mladí Kanaďané nyní trčí v Cancúnu a promýšlejí, jakým způsobem se dostat domů. U některých z nich se navíc prokázala nákaza covidem-19. Devatenáctiletá Rebecca St. Pierrová dokonce míní, že koronavirus má zhruba třicet pasažérů.

Influencer James William Awad, který byl podle všeho strůjcem celého výletu, napsal na Twitteru, že bere celou situaci vážně. Chce se proto kát a dojít k pochopení problému.

Server Independent píše, že některým z cestujících hrozí také pokuta. Podle vládní agentury Transport Canada může její výše vystoupat až k pěti tisícům kanadských dolarů, tedy 85 tisícům korun.

„Proběhne důkladnější vyšetřování, abychom zjistili, co přesně se během té situace událo,“ okomentoval premiér incident. „Stejně jako všichni Kanaďané, kteří to video viděli, tak i já jsem velmi frustrovaný,“ doplnil.

Vyhodili ho z letadla, místo roušky měl na obličeji nasazená tanga

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám