Hlavní obsah

Hydroplány by měly turistům v Řecku zpřístupnit i ty nejzapadlejší ostrůvky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důkladnější poznávání řeckých ostrovů začne být v blízké budoucnosti snazší. Aténské aerolinky přišly s plánem zpřístupnit turistům i menší ostrůvky. Pohodlně a letecky. Využít k tomu plánují hydroplány.

Foto: archiv Hellenic Seaplanes

Díky hydroplánům najdou turisté nepoznané kouty Řecka.

Článek

Letecká firma Hellenic Seaplanes, založená v květnu 2013, chce do roku 2016 propojit hned 100 řeckých ostrovů. Od toho, že by turisté přestali být závislí na běžných leteckých spojích a trajektech, si společnost slibuje větší rozmach cestovního ruchu v zemi, a také rozptýlení zahraničních návštěvníků do oblastí, které jsou pro ně dosud hůře přístupné.

Na 6000 řeckých ostrovů připadá v současnosti pouze okolo 50 letišť. Společnosti, která k dopravě využívá hydroplány, to ovšem v rozvoji nebrání. Ba naopak. Díky tomu, že stroje mohou přistát na vodní hladině, se pasažéři dostanou i na ty nejmenší ostrůvky.

Foto: Profimedia.cz

Hydroplánem by se cestovatelé mohli brzy nechat dopravit například na pláž Porto Katsiki.

Hellenic Seaplanes létají z Atén. Mají k dispozici stroje s 12 a 19 sedadly. Již příští rok v květnu by se hydroplánem mohli cestovatelé dopravovat na Krétu, Skytos či poloostrov Pelion. Jako další v pořadí by pak do sítě jimi obsluhovaných lokalit měly přibýt například pláže ostrova Lefkada.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám