Hlavní obsah

Houpačka na konci světa není zážitek pro každého

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboko v ekvádorských Andách je skryta netradiční atrakce. Ačkoli má seismologická stanice nedaleko sopky Mt. Tunguragua primárně hlídat aktivitu vulkánu, nabízí díky umístění v koruně stromu i úchvatný pohled do zelené divočiny. Turisté sem ovšem míří za nevšedním zážitkem, kdy se mohou zhoupnout přes okraj svahu na takzvané houpačce na konci světa.

Foto: Profimedia.cz

Houpačka na konci světa, jak se atrakci přezdívá, nabízí působivý výhled.

Článek

Pětasedmdesátiletý Carlos Sánchez žije posledních 18 let osamělým životem. Je údajně jediným člověkem na světě, který seismickou aktivitu hlídá z korun stromů, píše server BBC. Dříve zcela opuštěné louky jedné z andských náhorních plošin ovšem začínají ožívat pod pozvolným přívalem turistů.

Může za to houpačka, kterou se Sánchéz rozhodl přidělat na jednu z větví — nikoli však kvůli cizím návštěvníkům. Doufal, že ho díky tomu přijedou navštívit vnoučata. Tak se i stalo. Brzy se ale začali objevovat cizinci s dotazem, zda by se mohli rovněž zhoupnout.

Foto: Profimedia.cz

Houpačku denně vyhledávají stovky turistů.

V roce 2014 se takhle na houpačce kochali výhledem turisté jedné skupiny, když Tunguragua náhle vybuchla. Jednomu z nich se ovšem podařilo zachytit jedinečný snímek, který se dostal do finále fotografické soutěže magazínu National Geographic. A bylo vystaráno.

K seismologické stanici nyní denně míří stovky turistů, kteří si chtějí nevšední zážitek vyzkoušet na vlastní kůži. „Začalo to jako jednoduchá myšlenka, jak svést naši rodinu dohromady o víkendech. Občas se ale věci neočekávaně vyvinou,“ tvrdí Sánchez.

Foto: Profimedia.cz

Vstup je na vlastní nebezpečí.

Turistické kanceláře teď houpačku a celou oblast promují jako báječnou atrakci a ojedinělý zážitek. Houpání je na vlastní nebezpečí, ačkoli nechybí základní jištění, ale málokdo si nechá ujít příležitost zhoupnout se přes okraj světa. A samozřejmě se při tom nechat i vyfotit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám