Hlavní obsah

Hotýlky pro naturisty zvětšují kapacity, zájem naháčů je nebývalý

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nudismus a naturismus jsou něčím, co se dotýká jen drobného zlomku české populace. V evropském měřítku však nudistické pláže a naturistická ubytování nabírají na síle. Zejména pak Britové a lidé ze severní Evropy plní svými nahými těly nudistické pláže jihu Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Severoevropané plní nudistické pláže jihu Evropy nejčastěji.

Článek

Majitelé naturistických hotelů se shodují, že zájem o dovolené bez oblečení rapidně stoupá. Britský majitel hotýlku Skinny Dippers na ostrově Mallorca Grant Hodges informoval, že vzhledem ke vzrůstajícímu zájmu hostů bude přemísťovat celý hotýlek do větších prostorů. Celou letní sezónu už má totiž bez výjimek plně zarezervovanou.

Luxusní ubytovací zařízení se nachází jen malý kus od vnitrozemí od známé nudistické pláže Es Trenc. Vzhledem k tomu, že pět pokojů butikového hotelu je naplněno na celou letní sezónu i červen 2014, majitel rozšiřuje rezort o sedm dalších pokojů. A není sám. Nudistické kempy v Chorvatsku i Řecku často zdražují, protože jedině tak dokáží zmírnit přívaly hostů.

Mallorca začíná v poslední době lákat čím dál víc naturistů. Po ostrově je obrovské množství naturistických pláží a místní jsou vůči nahým turistům velmi tolerantní. Pokud si svléknete plavky na tiché pláži odlehlé od těch, kde odpočívají celé rodiny, nikomu to vůbec nevadí, tvrdí Hodges.

Podle mluvčího organizace British Naturism Andrewa Welche už hotely často samy oslovují naturistická uskupení a nabízejí jim své služby. „Přístup lidí k naturismu se mění. Lidé mají v době internetu přístup k informacím a mohou si sami vyhledat, kam by mohli zajít,” dodal Welch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám