Hlavní obsah

Hotel v Tokiu chtěl kvůli covidu oddělit Japonce od cizinců. Vzápětí se omluvil

Vlnu nevole vyvolalo rozhodnutí tokijského hotelu oddělit výtahy pro Japonce a pro cizince před nadcházejícími olympijskými hrami. Po smršti, která se spustila na sociálních sítích, se vedení Akasaka Excel Hotel Tokyu omluvilo za nedorozumění a zdůraznilo, že nemělo jít o diskriminaci zahraničních návštěvníků, ale o opatření kvůli covidu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Tokiu byl v pondělí vyhlášen stav nouze kvůli obavám, že se s přílivem zahraničních sportovců začne nekontrolovaně šířit koronavirus. Akasaka Excel Hotel Tokyu na něj v předstihu zareagoval tak, že cedulemi vyhradil výtahy ryze pro japonské hosty a pro ty zahraniční, uvádí CNN.

Krok, který měl oddělit pohyb návštěvníků her a ostatních hostů, ovšem vyvolal vášnivé reakce na sociálních sítích. Uživatelé například na Twitteru psali, že v Japonsku opět zavládl apartheid a že virus nemá co dočinění s národností.

Vedení hotelu proto vzápětí přispěchalo s omluvou a cedule nechalo odstranit. „Chtěli jsme přijít s řešením, které bude jednoduché k pochopení, ale místo toho jsme vyvolali nepochopení,“ uvedl za hotel nejmenovaný zástupce a doplnil, že rozhodně nemělo jít o diskriminaci cizinců.

V Japonsku se epidemii podařilo udržet relativně pod kontrolou, země zaznamenala více než 815 tisíc případů a 15 tisíc úmrtí ve spojitosti s covidem. V Tokiu nicméně začínají nákazy opět přibývat, i kvůli tomu byl opětovně zaveden stav nouze. Proočkovanost je navíc poměrně nízká, jen zhruba 28 procent populace dostalo alespoň jednu dávku vakcíny.

Japonci mají stále nejsilnější pasy, Češi jsou osmí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám