Hlavní obsah

Hotel bez střechy nabízí autentický zážitek uprostřed africké divočiny

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit romantickou noc pod hvězdami, a přesto se nevzdat komfortu. Obojí je možné v experimentálním hotelu, který stojí v jihoafrické rezervaci Kagga Kamma. Ubytovací zařízení nemá žádnou střechu ani stěny, nachází se v něm jen postel a nějaké další nezbytné vybavení. Jedinými kulisami je skalnatá divočina, a především čistá hvězdná obloha.

Foto: Profimedia.cz

Hotel nabízí možnost strávit noc přímo v srdci africké přírody.

Článek

Hotel nabízí návštěvníkům především možnost strávit noc v naprosté izolaci, nejbližší města a další ubytovací zařízení se odsud nacházejí kilometry daleko. Hosté se proto nemusejí bát, že by je někdo, snad kromě zvuků divoké přírody, vyrušoval.

O pohodlí v místním hotelu se není třeba strachovat. Kromě královsky velké postele ho poskytne i vana, venkovní sprcha nebo přírodní bazén vytesaný do kamene.

Foto: Profimedia.cz

Nechybí ani venkovní sprcha.

Jelikož se pokoj nachází kdesi uprostřed rezervace, hosté k němu musejí dojet na čtyřkolkách nebo na safari trucku. Na místě na ně bude čekat večeře a samozřejmě dostatečná zásoba tekutin. O osvětlení se postarají lucerny či hořící pochodně.

„Je to jeden z unikátních zážitků v rezervaci Kagga Kamma. Návštěvníci mohou strávit noc pod širákem, aniž by si museli odepřít komfort hotelového pokoje,“ cituje manažerku resortu Taniu Steenkampovou agentura AP.

Podle Steenkampové je rezervace Kagga Kamma velmi výjimečným místem Jihoafrické republiky. Krajina je velmi drsná — na otevřených pláních se nachází mnoho skalisek, kvůli kterým působí až surrealisticky.

„Jsme potěšeni, že můžete tuto úžasnou zkušenost sdílet s našimi hosty,“ uzavírá manažerka.

Foto: Profimedia.cz

Ráno hosty probere sluneční svit.

Překvapivě se nejedná ani o příliš nákladnou záležitost. Jedna noc v pokoji pod širákem vyjde dle aktuálního ceníku na oficiálních stránkách na 1100 jihoafrických randů v hlavní sezóně, což je necelých 1900 korun.

Kromě toho se v rezervaci nacházejí také pokoje umístěné v „jeskyních”. Jedná se v podstatě o kamenné domky, které přirozeně splývají s okolím a jsou rozhodně zajímavým místem k přespání.

Hotel pod širákem není ovšem žádnou novinkou. Podobný funguje už zhruba rok ve Švýcarsku. Nachází se v kantonu Graubünden a je zasazen na louku mezi alpskými hřebeny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám