Hlavní obsah

Hotel bez zdí nabízí romantickou noc pod hvězdami

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noc pod hvězdnou oblohou je velká romantika. Ale někdo se zároveň nechce nechat připravit o pohodlí, které nabízí klasická postel. Teď už ani nemusí. Ve švýcarských Alpách se otevřel konceptuální hotel bez střechy a zdí, kde si návštěvníci mohou užít výhled na noční nebe a také na vysoké hory. Jedna noc stojí přes 6000 korun.

Foto: Atelier für Sonderaufgaben

Hotel pod širým nebem se nachází ve výšce 1969 metrů.

Článek

Spíše než o hotelu se dá mluvit o pokoji, nachází se zde jen nízká stěna, ke které je přiraženo čelo postele, a prostor kolem ní je vydlážděn. Ačkoli je nejbližší koupelna vzdálena 10 minut cesty, návštěvníkům bude alespoň po ruce osobní sluha, který jim ráno přinese snídani.

Hotel bude fungovat pouze na jaře a v létě a v případě špatného počasí mohou návštěvníci rezervaci postele uprostřed švýcarských luk bez problémů zrušit.

Foto: Atelier für Sonderaufgaben

Návštěvníkům bude po ruce i osobní sluha.

Hotel pod hvězdami není prvním projektem dvojice hoteliérů Franka a Patrika Rinklinových. Svou společnost pojmenovali Null Stern, což znamená nula hvězdiček a jejich sloganem je „jedinou hvězdou jste vy”. Před několika lety založili ve Švýcarsku první nulahvězdičkový hotel na světě.

Foto: Atelier für Sonderaufgaben

Uchvátí i výhledy na Alpy.

S novým konceptem jim pomáhal odborník v pohostinství Daniel Charbonnier. „Ačkoli je tato novinka diametrálně odlišná od prvního hotelu, který se nachází v atomovém krytu, podstata a koncept zůstaly stejné — chceme vnést hosty přímo do centra zážitku a zaměřit se na něj, zatímco vše ostatní zredukujeme na minimum,” tvrdí.

Nový hotel se nachází ve švýcarském kantonu Graubünden v nadmořské výšce 1969 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám