Hlavní obsah

Hornické muzeum Harrachov zve na zimní prohlídky svých útrob

Novinky, fis

Do chladných chodeb Hornického muzea Harrachov se návštěvníci mohou přijít podívat i v zimních měsících. Od začátku ledna do půlky března je muzeum otevřené dva dny v týdnu a nabízí několik prohlídek denně. Jestliže trávíte s dětmi jarní prázdniny poblíž, podnikněte výlet za poznáním.

Foto: archiv Hornického muzea Harrachov

Hornické muzeum Harrachov ukazuje, jak se pracovalo v dnes už neexistujících rudných dolech

Článek

Těžba v harrachovských rudných dolech skončila v roce 1992. Hornické muzeum s prohlídkovou štolou se turistům zpřístupnily o 11 let později. Návštěva je možná nejen ve výletní sezóně od jara do podzimu, ale také v zimě.

Hornické muzeum Harrachov podává informace o minerálech, ukazuje dříve používané těžební nástroje a skrze fotografie přibližuje nelehkou práci horníků, kteří pracovali ve zdejším ložisku. Poučná prohlídka, vedená průvodcem, trvá zhruba hodinu.

Průměrná roční teplota se v důlní expozici pohybuje okolo sedmi stupňů Celsia, proto si nezapomeňte teplé oblečení v jakémkoliv ročním období. Do 18. března je muzeum otevřené každé úterý a středu. Prohlídky začínají vždy v 11:00, 12:30, 14:00 a v 15:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám