Hlavní obsah

Hasiči bojují na nejvyšší hoře Afriky, na Kilimandžáru vypukl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dáresalám

Hasiči bojují s požárem na svazích nejvyšší hory Afriky Kilimandžára. Příčina požáru ani rozsah škod nejsou v tuto chvíli jasné. Oběti na životech hlášeny nebyly. S odkazem na tanzanské úřady o tom v neděli informuje zpravodajský web BBC.

Foto: ČTK/AP

Hasiči bojovali na nejvyšší hoře Afriky už v roce 2020, rozsah nynějšího požáru není zatím znám.

Článek

Požár propukl v pátek večer podél jedné z nejoblíbenějších lezeckých tras. Svědci BBC sdělili, že na místě viděli obrovské plameny, z nichž stoupala oblaka kouře. Videa požáru byla také zveřejněna na sociálních sítích.

Šéf místní policie, kterého citovala agentura AFP, uvedl, že rozsah požáru zatím nemůže odhadnout.

Foto: ČTK/AP

Rozsáhlý požár poškodil před dvěma roky na Kilimandžáru asi 95 kilometrů čtverečních lesa.

Podle tanzanských úřadů na místě kvůli hustému kouři nemohlo přistát letadlo. Správa tanzanského národního parku (TANAPA) informovala, že se na hašení požáru podílí přes 300 lidí, kromě hasičů, záchranářů a policistů jsou na místě také strážci parku a zaměstnanci turistických společností.

Rozsáhlý požár zasáhl Kilimandžáro už v roce 2020, tehdy živel poškodil na nejvyšší hoře Afriky asi 95 kilometrů čtverečních lesa.

Kilimandžáro s vrcholem Uhuru je nejvyšší horou v Africe, měří bezmála 6000 metrů. Každoročně se na vrchol vypraví kolem 50 000 turistů.

Foto: ČTK/AP

Takto vypadal požár na Kilimandžáru v roce 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám