Hlavní obsah

Francouzské Val Thorens je nejlepším skiareálem světa. Česku kraluje Špindlerův Mlýn

Novinky, Michael Švarc

Lyžařské středisko Val Thorens bylo zvoleno nejlepším na světě. Nejvýše položený evropský skiareál vyhrál v cenách World’s Best Ski Resort již posedmé za jejich osmiletou existenci. O vítězi rozhodla porota složená z expertů pracujících v cestovním ruchu, ale i z řad veřejnosti. České prvenství má Špindlerův Mlýn.

Foto: Profimedia.cz

Val Thorens zvítězilo už sedmkrát.

Článek

Prvenství si Val Thorens uzmulo díky svým sjezdovkám, kde je vždy jistota dobrého sněhu, ale i za množství nabízeného ubytování v blízkosti svahů. Server Daily Mail poznamenává, že jediné středisko, které kdy stanulo v rámci cen rovněž na první příčce, byl rakouský Kitzbühel. Ve Val Thorens byl oceněn také čtyřhvězdičkový hotel Fahrenheit Seven, který se stal tím nejlepším lyžařským ubytováním ve Francii.

„Fakt, že jsme byli opět vybráni, je poctou, ale i závazkem, abychom nadále udrželi vysoký standard pro návštěvníky, kteří jsou hnací silou za naším úspěchem,“ uvedl šéf turistické organizace Val Thorens Vincent Lalanne. „Zůstáváme věrni naší snaze se neustále zlepšovat a netrpělivě vyčkáváme na návrat turistů, jakmile to situace dovolí,“ uvedl.

Nejlepší hotely ve Švýcarsku a Rakousku

Ocenění World’s Best Ski Resort se zaměřuje i na konkrétní země. V rámci České republiky zvítězil Špindlerův Mlýn, který je nejlepším tuzemským střediskem. Nachází se v něm rovněž i nejlepší lyžařské hotely – Harmony Club Hotel a butikový hotel Savoy.

Pod Matterhornem se o víkendu lyžovalo. Jinde v Alpách je ovšem pusto

Cestování

Většina světových vítězů je v Evropě. Nejlepší hotel i nejlepší ekologický hotel jsou ve Švýcarsku, nejlepším butikovým hotelem je rakouský Aurelio Lech.

„Naši vítězové představují to nejlepší v rámci světové lyžařské turistiky a celého sektoru a každému z nich blahopřejeme,“ uvedl výkonný šéf ocenění World’s Best Ski Resort Sion Rapson. „Všichni předvedli značnou odolnost v roce, který je plný výzev,“ dodal s tím, že v letošním roce ceny zaregistrovaly rekordní počet hlasů od veřejnosti.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám