Hlavní obsah

Exotika bez přestupu do deseti hodin? V tomto letadle budou Češi létat

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Leblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S pomalu ustupující pandemií koronaviru, která citelně zasáhla leteckou dopravu, hlásí pražské Letiště Václava Havla návrat přímých spojů do vzdálených turistických destinací jako Maledivy, Zanzibar, Dominikánská republika či Madagaskar. První spoje jsou naplánované na červenec a létat se bude novým airbusem A330-200. Prohlédnout si letadlo měl možnost i štáb Novinek s kamerou.

Exotika bez přestupu do deseti hodin? V tomto letadle budou Češi létatVideo: Novinky

 
Článek

Možnost zájezdů s přímými lety do těchto exotických destinací měli Češi naposledy před jedenácti lety.

„Dlouhodobě do oblíbených exotických destinací, jako jsou třeba Maledivy, Zanzibar nebo Dominikánská republika, míří tisíce Čechů. Proto jsme rádi, že budou zahájeny pravidelné charterové linky z Prahy a cestující budou moci létat jednodušeji, pohodlněji, bez přestupu a budou v dané destinaci mnohem rychleji,” uvedla mluvčí Letiště Václava Havla Kateřina Pavlíková.

PŘEHLEDNĚ: Jaké podmínky jsou pro vstup do oblíbených destinací Čechů

Svět

Charterové lety z pražského letiště bude provozovat italská Luke Air, a to pro klienty cestovní kanceláře Čedok. Spoje budou zajišťovat letadla Airbus A330-200. Ta zvládnou až 12hodinové lety a pojmou 277 cestujících v ekonomické třídě a 12 cestujících v business třídě. Bez nutnosti mezipřistání by se měla doba cestování do exotických destinací zkrátit o 30 až 40 procent.

Foto: Novinky

Business třída.

První spoje jsou naplánované na červenec, a to do Dominikánské republiky a na Maledivy. V srpnu pak bude možné letět bez mezipřistání do Zanzibaru a na Madagaskar. Ten nejméně do konce června prodloužil protiepidemická opatření, a turistům tak zůstává ostrovní země zatím nepřístupná. Situace ale může být díky přísným opatřením do srpna příznivější.

Foto: Novinky

Letadlo dopraví za 10 hodin až třista cestujících.

Od zimní sezony se bude z Prahy do těchto destinací létat pravidelně, cestovní kancelář plánuje přidat také spoj na Kubu.

Možnost přímých letů z Prahy do vzdálených exotických destinací Češi dlouho neměli. Podle generálního ředitele Čedoku Stanislava Zemana v současnosti roste poptávka po přímých dálkových letech všude ve světě a Češi nejsou výjimkou.

Některé cestovky začnou vyplácet peníze za neuplatněné vouchery už v červnu

Cestování

„Dali jsme do prodeje první čtyři lety, které máme vyprodané,” uvedl Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám