Hlavní obsah

Luxus je slabé slovo. Jak vypadá dovolená v Thajsku v nej wellnes resortech?

Láká vás luxus, wellnes a relax, nebo byste jeli radši na thajský kurz masáží či vaření? Hoteliéři v Thajsku se snaží zachytit poslední trendy v luxusním cestování. Přepychové thajské resorty kromě ubytování nabízejí také prvotřídní wellness služby. V komplexech s pěti hvězdičkami a privátním zálivem se polehává v soukromých vilách s bazénem a sluhou, a to vše s co možná nejmenší ekologickou stopou.

Článek

„Luxusní hotel s velkou postelí, naplněným barem a balkónem už dneska nikoho neoslní. Pokud chcete přilákat tu nejbohatší klientelu, musíte nabízet něco navíc,“ říká hrdě majitel jednoho z nejluxusnějších resortů v Thajsku. Namísto „obyčejného“ přepychu nabízejí nadstandardní wellness služby. O kus dál, na thajském ostrově Phuket, stojí pro změnu ekoresort – tady je přidanou hodnotou dobrý pocit z ekologické nezávadnosti pobytu. Jaké jsou ty nejzajímavější a nejmodernější hotelové resorty v Thajsku a jaké služby nabízejí? Čtěte dál, připravili jsme pro vás krátké navnazení.

Třídění odpadu je to nejmenší, hotely Evason Phuket & Six Senses Spa a Soneva Kiri Six Senses si zakládají na všemožných způsobech, jak šetřit životní prostředí. Proto například využívají úsporné spotřebiče, sprchy či žárovky, pitnou vodu sami vyrábějí, provozují kompost, pěstují vlastní ovoce, zeleninu a bylinky, vodu ohřívají solárními panely a větrání zajišťují přirozenou ventilací.

Úsporné žárovky v soukromém letadle

I tak je hostům poskytován vysoký komfort, který začíná soukromou písčitou pláží či venkovní vanou a končí hotelovým kinem a lekcemi z astronomie. Paradoxem je, že do absolutně ekologicky nezávadného resortu, který je přístupný pouze z moře, vás z letiště dopraví soukromé letadlo, jež vaši ekologickou stopu zatíží daleko víc než všechny klasické žárovky světa.

Abyste si ale mohli vychutnat ten pocit souznění s přírodou, o který se zmíněné komplexy opravdu snaží, musíte mít na účtu minimálně 200 tisíc – tolik tu totiž stojí 10 nocí. Last minute ceny těchto zájezdů se sníží klidně i na 100 tisíc, naopak v atraktivních termínech, jako jsou Vánoce nebo Silvestr, se vyšplhají až ke 400 tisícům.

Thajská regenerace v rýžových polích

Záliba v BIO ale není jediný tahák pro movité cestovatele. V Thajsku cílí také na ty, kteří touží po nadstandardních wellness službách. Relaxační masáže, regenerační kůry a celkovou očistu organismu nabízejí přepychové resorty Four Season v oblasti Chiang Mai, Zeavola resort na ostrově Phi Phi nebo Centara Grand Mirage Resort v Pattaye.

Prozkoumejte Thajsko ze všech úhlů – přečtěte si další články:

Four Season vsadil na starodávný thajský styl, v němž je celý komplex vybudován. Je navíc zasazen do rýžových polí v malebném údolí, takže tady dokonale utečete před hlukem a ruchem civilizace. Perfektní péče, zabalená do měkoučkých ručníků, thajské masážní procedury a čisté prostředí je hlavní výsadou tohoto originálního komplexu.

Úplně jiné zážitky pak nabízí Centara Grand Mirage Resort, který leží přímo na soukromé písčité pláži. Tento obrovský komplex disponuje nejen nádhernou tropickou zahradou, ale i skutečně rozsáhlým tematickým aquaparkem Lost World přímo před hotelem.

Thajské kurzy vaření a masáží

Jestli vás ale neláká milionářská dovolená, pak máte šanci poznat Thajsko úplně jinak a za výrazně nižší cenu. Čím dál oblíbenější jsou takzvané motivační programy, které v sobě zahrnují jak klasický pobyt u moře, tak kurz thajské kuchyně nebo thajských masáží. „V Thajsku všechno vychází z tradičních zvyků – jídlo je prostě společenská událost,“ říká mistr thajské kuchyně, který vede tamní kurzy pro cizince.

Během nich se naučíte až dvacet jídel, veškeré materiály navíc mají dokonce i v češtině. Podobné je to i pokud chcete proniknout do tajů thajských masáží. Kurz probíhá v nejstarší chrámové škole thajských masáží Wat Pho a naučíte se základy olejové masáže a aromaterapie. Thajská masáž pomocí stimulace akupresurních bodů dosahuje uvolnění napětí a vyvolává pocit maximálního uvolnění. Absolventi obou kurzů získají mezinárodní certifikát.

Dárky pro rodiče? Naučte je thajskou masáž

Kurzy probíhají nejčastěji v Bangkoku, ale po jejich skončení následuje i několikadenní „dovolená u moře“. Zúčastnit se může prý každý, „dost často sem třeba děti pošlou svoje rodiče nebo prarodiče k Vánocům,“ dodává průvodce, který se stará o průběh kurzů masáží a rychle dodává, že jazyková bariéra nehrozí, protože masáže se učí z obrázkových materiálů.

Modlitba, která je tradičně pronášena při masážích, říká: „Nechť ten, koho se dotýkám, je zbaven bolesti a nechť dojde opět uzdravení“.

Ať už se rozhodnete zapsat se do masérského kurzu, necháte o sebe pečovat v těch nejluxusnějších hotelech Thajska, nebo se vydáte na dobrodružnou cestu thajským pralesem, vězte, že vás všude budou provázet milí a přátelští lidé ze země úsměvů. To je prostě Thajsko.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy do luxusních thajských resortů

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky luxusních zájezdů do Thajska:

Nový tropický resort patří do společenství Small Luxury Hotels of the World a leží přímo na krásné písečné pláži Laem Thong, v severní části Koh Phi Phi Don.

Luxusní hotel postaven v starodávném thajském stylu v okolí rýžových polí a hor v malebném Mae Rim Valley. Thajské lázeňské procedury v přepychovém prostředí.

Ekologický resort v krásné tropické zahradě, který je přístupný pouze z moře. Dovolená v krásném prostředí, která povznese vaše smysly a dovolí splynout s přírodou.

Autor: Viola Kratochvílová & ESO travel

Anketa

Kolik byste byli ochotni maximálně investovat do dovolené?
Do 10 tisíc za osobu
35,8 %
Do 25 tisíc za osobu
33,7 %
Do 50 tisíc na osobu
10,4 %
Nad 50 tisíc na osobu
20,1 %
Celkem hlasovalo 1041 čtenářů.

Svatba v Thajsku – filmová romantika

Je s tím spousta zařizování, stojí to kupu peněz, a vaše nervy se možná sbalí a odejdou, ale...! Ale stojí to za to. Pokud máte peníze, abyste si do Thajska dovezli všechny své milované a ještě zaplatili bydlení, obřad a všechny ty nesmyslně předražené věci, udělejte to. Protože budete do konce života vzpomínat právě na tenhle den a mít svatbu na pláži při západu slunce, bosí v horkém písku, vlasy rozevláté vetříkem z korun palem...

Na výběr máte hned několik možností. Tou první je úřední svatba, která se ale musí odehrát na úřadě. Jediná platí bez dalšího papírování v Čechách, ale když už jste v Thajsku, byl by hřích brát se někde v kanceláři. Tou druhou možností je buddhistický obřad, který je magický a pro filozoficky založené jedince je ideální variantou. Většina snoubenců ale preferuje tzv. západní obřad nebo jeho kombinaci s buddhistickým. Sem spadají všechny ty obrázky, které vám vytanou na mysli, když se řekne „svatba na pláži“.

Mnoho cestovních kanceláří a hotelových komplexů nabízí speciální výhody nebo balíčky pro novomanžele nebo pro páry, které hodlají při své dovolené uzavřít manželství. Proto rozhodně popřemýšlejte, jestli čistě náhodou také netoužíte po exotické svatební cestě, možná objevíte super výhodnou nabídku, která vám navíc ještě splní tajný sen.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám