Hlavní obsah

Etna se potýká s problémem, za který mohou jen a jen lidé

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problém znečišťování turisticky oblíbených oblastí je něčím, o čem se příliš nemluví. Pokud nejde zrovna o vzduchové nádoby a další zbytky horolezeckých radostí ležících na Mount Everestu, tak se o této problematice mnoho nedočtete. A to přitom trápí i oblasti, které leží naší republice výrazně blíže než himálajský velikán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Etna se topí pod nánosy odpadkůVideo: Restivo_Marco, Newsflare.com

 
Článek

Nejvyšší činná sopka a druhá nejmohutnější sopka v Evropě se topí v odpadcích. Řeč je o italské Etně, která je na seznamu světového dědictví UNESCO. Etna je podle mnoha místních aktuálně doslova pokryta odpadky.

„Podél cest se válí velké množství nejrůznějšího odpadu, plastové a skleněné láhve a mnoho dalších odpadků,” uvedl autor videa Ital Marco.

Zatímco v jiných turistických lokalitách se o úklid nepořádku po turistech starají úřady, na Etně jde evidentně o velký problém. Chráněná oblast sopky Etna zahrnuje přitom oblast o celkem 19 237 hektarech a její úklid je dlouhodobým problémem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám