Hlavní obsah

Dvacet nejbláznivějších věcí, které turisté zapomínají na hotelových pokojích

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevěná noha, bič, mrtvola i klíče od Porsche 911. To je krátký výčet nejpodivnějších věcí, které lidé zapomínají na hotelových pokojích. Deník Telegraph oslovil hoteliéry, aby se pochlubili svými kuriózními úlovky.

Článek

Všichni známe pravidla ubytování. Už při předávání klíčů nás recepční upozorňuje na hodinu, kdy nejpozději budeme muset opustit hotelový pokoj. Ne každý však zvládá opustit pokoj včas, natož si pak zabalit všechny své věci. Klienti hotelů pak volají zpátky a ptají se po roztodivných věcech, od zásnubního prstenu až po klíče od Porsche 911.

Řetězce hotelů Travelodge a Swalow si například stěžují, že po hotelových hostech v pokojích často nacházejí umělé končetiny. Během jednoho roku tu pracovníci hotelu našli na různých místech na 80 protéz.

Gril ze záchodové mísy i mrtvola

Poněkud bizarnější případ řešili v motelu Lake Terrace v americké Virginii, kde našli ohořelou záchodovou mísu, na které ležela pánev. Po podrobnějším ohledání se zjistilo, že host použil mísu jako gril. Vypustil ji a naplnil uhlím, na kterém si pak osmažil jídlo na pánvi.

Smutnou příhodu vyprávěla pokojská, která chodila pravidelně uklízet do jednoho pokoje. Nepřišlo jí zvláštní, že se v místnosti po tři dny za sebou vůbec nic nemění. Vždy si myslela, že host, který zde byl ubytován, tvrdě spí. Až poslední den zjistila, že je studený jako kámen.

Tisíce otázek musel mít také majitel hotelu Droitwich v hrabství Worcestershire, když našel po hostech v pokoji zapomenutého parkurového koně.

Těžký úděl pokojských

Pokud se bojíte zvířat, zřejmě byste se měli vyhnout velkým obloukem zaměstnání v některých hotelech. Zakrslý králík nebo ještěrka jen tak někoho nerozhází, ale skoro dvoumetrového hada nebo tarantuli asi málokdo rozdýchá.

Úsměv na tváři zaměstnanců naopak vyvolala třeba nafukovací ovečka, model helikoptéry, kožený bičík nebo rentgenový přístroj nalezený v hotelu Tulip Inn.

Dvacet nejbláznivějších věcí nalezených po hotelových hostech
1.Skleněné oko
2.Králík
3.Had
4.Tarantule
5.Dřevěná noha
6.Pánev wok
7.Mrtvola
8.Obraz britského komika Lennyho Henryho na kartonu v životní velikosti
9.Klíče od Porsche 911
10.Nafukovací ovečka
11.Urna s popelem
12.Model vrtulníku
13.Vstupenky na finálový zápas ve fotbale
14.Zubní protéza
15.Kůň
16.Zásnubní prsten
17.Rentgenový přístroj
18.Bič
19.Ještěrka
20.Laboratorní kostra v životní velikosti

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám