Hlavní obsah

Dva hotely v České republice získaly turistického Oscara

Dva tuzemské hotely letos uspěly v celosvětové soutěži World Travel Awards (WTA), která je v turistickém průmyslu považována za obdobu filmového Oscara. Zámecký hotel Chateau Mcely byl vyhlášen nejlepším ekologicky šetrným hotelem na světě, pražský hotel Carlo IV. získal titul nejlepší hotel pro obchodní klientelu v Evropě.

Článek

Česká republika měla v soutěži celkem pět nominovaných, čtyři hotely a Prahu, která se ucházela o titul nejlepší evropské turistické destinace. Karlovarský Imperial, nominovaný na nejlepší lázeňský hotel v Evropě, ani pražský hotel Josef v sekci takzvaných boutique hotelů, ve svých kategoriích nevyhrály. Před Prahu se dostal Londýn. Vyplývá to ze zprávy agentury Czechtourism.

:.Meeting room hotelu Carlo IV. v Praze - nejlepšího hotelu pro obchodní klientelu Foto: archív Hotel Carlo IV.

Nominace do soutěže jsou oznámeny tradičně vždy na březnovém veletrhu ITB v Berlíně. O konečném umístění pak rozhodují v online hlasování profesionálové z oblasti cestovního ruchu, zejména zástupci cestovních kanceláří a agentur.

České hotely pravidelně bodují i v jiných anketách

V roce 2008 se v rámci evropské kategorie utkalo celkem 180 nominovaných z 50 zemí, mezi nimi letečtí přepravci, letiště, hotely, resorty, turistické destinace, touroperátoři nebo půjčovny aut. O deset prestižních "zelených" cen svedlo boj celkem 90 nominovaných. Cílem soutěže je podpořit světovou konkurenci, inovace a kreativitu a zároveň poskytnout turistům záruku kvality a výlučnosti.

České hotely pravidelně bodují i v dalších anketách. Například podle výsledků ankety "Traveler's Choice 2008" portálu Tripadvisor patří pražskému pětihvězdičkovému hotelu Le Palais páté místo v žebříčku nejluxusnějších hotelů světa; v rámci Evropy je třetí.

Vybraní evropští vítězové World Travel Awards
KategorieSubjektStát
Nejlepší aerolinieLufthansaNěmecko
Nejlepší plážCosta SmeraldaItálie (Sardinie)
Nejlepší business hotelCarlo IV.Česká republika
Nejlepší destinaceLondýnVelká Británie
Nejlepší hotelLe BristolPaříž
Nejlepší světové ekologicky šetrné služby pro turisty
KategorieSubjektStát
LetištěChangi AirportSingapur
Země-Kostarika
HotelChateau McelyČeská republika
PensionKumbuk RiverSrí Lanka
ResortAquaCity PopradSlovensko

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám