Hlavní obsah

Dva cestující nastoupili do špatného letadla. Chtějí omluvu po aerolinkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britové Simon Forster a Emma Schofieldová si chtěli udělat romantický výlet do Kodaně. Po přistání je ovšem čekalo značné překvapení, když zjistili, že jsou od původního cíle vzdáleni asi 1200 kilometrů a skončili v Paříži. Z přešlapu obviňují aerolinky Ryanair, jejichž personál jim nepřekontroloval palubní lístky, a žádají omluvu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pár Britů se plánoval do dánské metropole vydat před vánočními svátky. Vzhledem k chaotickému období a shodou nešťastných náhod však cestující skončili na letišti Beauvais u Paříže a omyl jim došel, až když zaslechli žoviální „bonjour“ u pasové kontroly.

„Ten šok z přistání u Paříže, když jste měli být v Kodani, byl neskutečný,“ cituje server Daily Mail Forstera. „Rád bych porozuměl, jak k tomu mohlo dojít,“ uvedl Brit. Na vysvětlenou dodal, že personál aerolinek se neobtěžoval jim při nástupu na palubu zkontrolovat letenky a řekl jim, ať si s tím nelámou hlavu.

Je to osobní zodpovědnost, hájí se Ryanair

Britové teď po Ryanairu požadují omluvu a také proplacení všech výdajů, které museli v Paříži utratit za hotel a taxi. Aerolinky obratem reagovaly, že je na osobní zodpovědnosti každého cestujícího, aby si pohlídal správný let. Ještě před nástupem na palubu je podle společnosti na letišti k dispozici množství informací o tom, kam které letadlo míří.

Forster ovšem tvrdí, že před Vánoci byl na letišti nebetyčný chaos a pár musel dvě hodiny čekat na bezpečnostní kontrolu. „Mysleli jsme, že letadlo propásneme. Říkal jsem si, že jsme měli raději jet vlakem do Edinburghu,“ vzpomíná Brit.

Omyl si dvojice neuvědomila ani na palubě, kde shodou okolností byla volná stejná sedadla, na nichž měli Forster a Schofieldová sedět v letadle do Kodaně. „Po přistání nás na pasové kontrole pozdravili bonjour a nám došlo, že jsme ve Francii,“ uvedl muž.

Britové zůstali v Paříži na víkend a po něm se vrátili zpět do Británie. Vzhledem k situaci však využili služeb konkurenčních aerolinek EasyJet.

Při návratu z líbánek měl v letadle osahávat cizí ženu. Skončil u soudu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám