Hlavní obsah

Do tří let by měly fungovat první přímé lety z Evropy do Austrálie

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Turkish Airlines potvrdily své plány spustit v budoucnu první komerční leteckou linku z Evropy do Austrálie. Nová linka z Istanbulu do Sydney se stane nejdelším komerčním letem na světě. Vzdálenost mezi oběma destinacemi činí 14 956 kilometrů (či v leteckém světě spíše používaných 8076 mil). Informoval o tom odborný časopis Air Transport World.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737 společnosti Turkish Airlines

Článek

Nová letecká linka bude zpočátku obsahovat i krátkou zastávku pro dotankování paliva v Asii, ale aerolinky plánují, že by mělo být možné uskutečňovat tyto lety během tří let bez tohoto mezikroku. K těmto letům by měly Turkish Airlines využívat pravděpodobně stroje Boeing 777-300ER.

Jakmile aerolinie sídlící v Istanbulu svou linku spustí, velké množství evropských měst bude pouhou jednu zastávku od návštěvy nejmenšího kontinentu na světě.

Podle australských médií měly podobný plán i aerolinky Quantas, ale zdá se, že turecké aerolinie jejich záměr narušily.

Aktuálně je nejdelší komerční trasou 19hodinový let Singapore Airlines ze Singapuru na letiště Newark v New Jersey. Tato trasa měří 15 544 kilometrů (8388 mil). Očekává se však, že tento let bude ukončen ke konci roku 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám