Hlavní obsah

Do Chorvatska přijelo letos už více Čechů než za celý loňský rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Chorvatska přijelo z České republiky letos do poloviny srpna podle Chorvatského turistického sdružení zhruba 561 tisíc cestovatelů, asi o 41 tisíc více než za celý loňský rok. K Jadranu podle sdružení může v září zamířit ještě minimálně kolem 40 tisíc českých turistů.

Foto: Profimedia.cz

Chorvatsko Čechy stále táhne.

Článek

Na chorvatském žebříčku návštěvnosti jsou Češi na pátém místě za Němci, Slovinci, Poláky a Rakušany. Chorvatské turistické sdružení to ve čtvrtek uvedlo v tiskové zprávě. Vyšší zájem o pobyty v Chorvatsku oproti loňsku sledují také některé tuzemské CK, lákají cestovatele na podzimní nabídky. Meziročně vzrostla poptávka i po dovolených na jachtě na Jadranu.

Češi letos v Chorvatsku už strávili přibližně 3,6 milionu nocí, což je o 45 procent více než loni.

„Prvních pět míst mezi nejoblíbenějšími cíli návštěvníků z České republiky dle počtu přenocování zaujímají letos města Umag, Medulin, Rovinj, Poreč a Funtana nacházející se všechna v Istrijské oblasti, a první desítku pak doplňují jižněji situovaná města Omiš, Novalja, Baška Voda, Baška a Biograd na Moru,” uvedl ředitel zastoupení Chorvatského turistického sdružení pro ČR a Slovensko Dubravko Miholić.

Kromě tradičních pobytů u moře přijíždějí Češi podle Miholiće do Chorvatska čím dál častěji za aktivní dovolenou, kterou tráví na jachtách, kolech nebo pěších túrách. Země u Jadranu je podle něj vhodná i k návštěvě na podzim. Lidé mohou objevovat kulturní památky, dopřát si relaxační pobyt ve wellness provozech a vše je možné spojit například s ochutnávkami prvního vína přímo ve vinici, dodal.

Chorvati jsou na platné testy nekompromisní

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám