Hlavní obsah

Další pohoršení na Bali. Turistka se vysvlékla donaha u posvátného stromu

Na indonéském ostrově Bali zadrželi jednu z turistek, která pohoršila místní. Vysvlékla se totiž donaha u posvátného stromu a nechala se u něj zvěčnit. Na incident upozornila místní aktivistka s tím, že ženu, patrně ruské národnosti, zadržela policie.

Foto: Profimedia.cz

Chrám na Bali (ilustrační foto)

Článek

Aktivistka Ni Luh Djelantik zveřejnila fotografii turistky na svém profilu na Instagramu. „Všem cizincům, kteří nerespektují naši zemi - Bali je náš domov, ne váš,“ vzkázala návštěvníkům, kteří neberou v potaz, že se svým chováním mohou dotknout místních obyvatel.

„Myslíte si, že vypadáte cool, když pózujete nazí u našich posvátných stromů? Jděte zpátky do svojí země, pokud nedokážete respektovat naše tradice a kulturu,“ doplnila Djelantik.

Server Independent s odvoláním na místní list Coconuts Bali uvádí, že ženu vypátrali imigrační úředníci, potvrdil to také šéf úřadu v Denpasaru Tedy Riyandi. Není známo, jaký osud turistku čeká, u podobných případů v minulosti skončila záležitost většinou deportací ze země.

Případy se množí

Loni se u podobného posvátného stromu, fíkovníku banyánu, fotila ruská influencerka Alina Fazleeva. Také její snímky vyvolaly mezi místními značné pobouření. Turistka se za své chování posléze omluvila.

Za holou zadnici na posvátné hoře se v březnu omlouval zase ruský turista Yuri, který byl z Bali rovněž nakonec deportován. Úřady ho však nejprve využily k tomu, aby po krátkou dobu šířil osvětu o místních tradicích a posvátných místech a dobrém vychování.

Na posvátné hoře pózoval s holým zadkem. Mohou ho deportovat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám