Hlavní obsah

ČSA oslaví 95. výročí několika vyhlídkovými lety kolem Prahy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie si letos připomínají 95. výročí od založení i zahájení pravidelného provozu. Při této příležitosti připravila společnost sérii zážitkových letů kolem Prahy v nízké letové hladině. Zhruba 40minutové lety budou vedeny například nad hrady Křivoklát, Karlštejn či Český Šternberk. Letenka vyjde na 950 korun, informovaly ČSA v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Létat se bude buď v letounu ATR 42 (na snímku) nebo ATR 72.

Článek

První let Českých aerolinií se uskutečnil z letiště v pražských Kbelích 29. října 1923. Původně měl být vypraven o den dříve, u příležitosti 5. založení Československa. „Při příležitosti 95. výročí chceme nejen symbolicky navázat na historické události z podzimu 1923, ale nabídnout našim fanouškům a klientům mnohem více. Proto jsme pro ně připravili sérii zážitkových letů kolem Prahy v nízké letové hladině,“ uvedl ředitel ČSA pro obchod Ján Tóth.

Na lety budou nasazena turbovrtulová letadla ATR 42 s kapacitou 46 míst nebo ATR 72 s kapacitou 38 míst. Výhled na několik českých hradů, zámků, ale i vodní nádrže a přehrady bude pozoruhodný, protože se bude létat ve zhruba 800 metrech.

„Všechny naše zážitkové lety budou pod vedením našich nejzkušenějších kapitánů vedeny v letové hladině zhruba 800 metrů nad okolním terénem, což je současně nejnižší letová hladina pro běžný obchodní let dopravního letounu s cestujícími na palubě,“ dodal ředitel Letového provozu ČSA Richard Biras.

Lety, které se budou konat 21. dubna, 5. a 19. května a 2. června, se uskuteční za jakéhokoli počasí, které let umožní. Odlety jsou plánovány z Terminálu 2 na Letišti Václava Havla Praha. Prodej letenek bude zahájen v pátek ve 14:00 hodin na stránkách společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám